O ΔΗΚΤΗΣ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αποχωρήσεις από το Χρηματιστήριο;

Μέσα στον Οκτώβριο θα γνωρίζουμε εάν άλλες 3 εισηγμένες (Unisystems, Vivartia και Regency) θα αποχαιρετήσουν οριστικά το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υπενθυμίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των δημοσίων προτάσεων των δύο πρώτων και αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και η δημόσια πρόταση της Regency.

Την έξοδο του Χ. Α. έχουν δει στο πρόσφατο παρελθόν η «Παπαστράτος» που εξαγοράστηκε από την Philip Morris, η Vodafone που εξαγοράστηκε από τη Vodafone UK, η «Κωτσόβολος» από την Dixons, η Interamerican από την Eureko, η «Παυλίδης» από την Kraft Foods του ομίλου της Phili Morris, η Χάλυψ που εξαγοράστηκε από την Ciment Francais.

Ανάλογες περιπτώσεις εταιρειών που ίσως δούμε στο μέλλον να εξέρχονται από το ταμπλό είναι οι εξής: Lafarge με την ΑΓΕΤ Ηρακλής, της Alcatel με τη Nexans, της Sosiete Generale με τη Γενική Τράπεζα, της Credit Agricole με την Εμπορική, της Crown Holdings με την Hellas Can, της Delhaize με τον Βασιλόπουλο, της Ibedrola με τη «Ρόκας», της Ελληνικής Τεχνοδομικής με τη Reds και της Henkel με τη Rilken.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank EFG, ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Χθες τερματίστηκε η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων της αύξησης στο Χ. Α. και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα για την άσκηση του δικαιώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον για την αύξηση είναι μεγάλο και πολλοί μέτοχοι κάνουν χρήση του δικαιώματος προεγγραφής για την κάλυψη τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα εκδίδει 61,4 εκατ. νέες μετοχές οι οποίες διατίθενται στους παλαιούς μετόχους σε αναλογία 2 νέες για κάθε 15 παλαιές προς 20 ευρώ έκαστη.

Τα παιδιά διδάσκουν

Ενδιαφέρουσα είναι η πρωτοβουλία της αεροπορικής εταιρείας British Airways να ζητήσει τη συνδρομή των παιδιών για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών της. Καθώς τα μακρινά αεροπορικά ταξίδια καθίστανται ολοένα και δυσχερέστερα, εξαιτίας των αυστηρότερων ελέγχων στα αεροδρόμια αλλά και των περιορισμών εντός των αεροσκαφών, μόνο ευχάριστες μπορεί να είναι υπηρεσίες όπως συνδέσεις για MP3 players ώστε οι επιβάτες να «κατεβάζουν» μουσική από το Διαδίκτυο, ζωντανές μεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά και μια διαδραστική webcam στο πιλοτήριο των αεροσκαφών! Περισσότερες πρωτότυπες απόψεις αναμένονται προσεχώς, αφού η ΒΑ θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να προτείνουν τις ιδέες τους μέσα από την ιστοσελίδα της.

Από τη μια τσέπη στην άλλη

Μεταβιβάστηκε το 10,4% του μετοχικού κεφαλαίου της REDS, που αντιστοιχεί σε πακέτο 4.102.857 μετοχών. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην τιμή του 1 ευρώ ανά μετοχή. Εν ολίγοις, η αξία της μεταβίβασης ανήλθε σε 4,10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, το πακέτο αυτό ανήκε στον εφοπλιστή κ. Διαμαντή Διαμαντίδη, ο οποίος απλώς μετέφερε τη συμμετοχή του από εταιρεία συμφερόντων του σε άλλη εταιρεία επίσης δικών του συμφερόντων.

Δωρεές με ευθύνη

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και με γνώμονα την αναγκαιότητα της αρμονικής συνύπαρξης του ΟΛΠ με τους επιλιμένιους δήμους και την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των κατοίκων τους ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, παραχώρησε:

– Στον δήμο Περάματος χώρο 672 τ. μ. για την ανέγερση Γηροκομείου.

– Στον δήμο Δραπετσώνας, 16.325 τ. μ. για την υλοποίηση της ολοκληρωμένης πρότασης αξιοποίησης της περιοχής που αφορά τους δήμους Δραπετσώνας και Κερατσινίου.

– Στον δήμο Κερατσινίου, δύο μεταχειρισμένων νοσοκομειακών οχημάτων.

Οι παραχωρήσεις, όπως ανακοινώθηκε χθες, «έγιναν ύστερα από απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας». Για να μην ξεχνιόμαστε -προεκλογικές- μέρες που ‘ναι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή