«Σπάει» στα τρία η μετοχή της εταιρείας Καλπίνης – Σίμος

«Σπάει» στα τρία η μετοχή της εταιρείας Καλπίνης – Σίμος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το split της μετοχής στα 3, με την τιμή από 1,20 ευρώ να διαμορφώνεται σε 0,40 ευρώ, με ταυτόχρονη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 2 νέες μετοχές για κάθε 1 μετοχή, θα προχωρήσει η μεταλλουργική επιχείρηση Καλπίνης-Σίμος, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων η οποία συνεκλήθη στον Ασπρόπυργο με απαρτία 75,77%.

Το σώμα των μετόχων ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3.729.600 ευρώ, από κεφαλαιοποίηση μέρους του έκτακτου αποθεματικού με αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών και έτσι το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 14.918.400 ευρώ και διαιρείται σε 12.432.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,20 ευρώ η κάθε μία. Να σημειώσουμε ότι η Καλπίνης με σκοπό την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού, θα προχωρήσει στη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου, κυμαινόμενου επιτοκίου τριετούς διάρκειας με τη HSBC BANK PLC, ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία στις 22/12/2006 έχει ήδη λάβει έγκριση από το υπουργείο ανάπτυξης για την υλοποίηση νέου 5ετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 14,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 35% είναι επιδοτούμενο από τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Η διεθνής αύξηση των τιμών των μετάλλων και το πρώτο εξάμηνο του 2007 ωφέλησε σημαντικά την οικονομική της πορεία, γεγονός που αποτυπώθηκε στις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 33,3% και έφθασε τα 97,4 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 73,9%, γεγονός που αποδίδεται στη σημαντική άνοδο του μεικτού περιθωρίου κέρδους. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 78,3% και έφθασαν τα 6,7 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 94,9 εκατ. ευρώ και η σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 1,3.

Η διοίκηση της εταιρείας, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκτιμά ότι η κερδοφορία του 2007 σε επίπεδο ομίλου θα είναι μεγαλύτερη της αναμενομένης, προσεγγίζοντας την κερδοφορία-ρεκόρ του 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή