Οι συνέργειες των θυγατρικών εκτός συνόρων, στόχος της Εθνικής Leasing

Οι συνέργειες των θυγατρικών εκτός συνόρων, στόχος της Εθνικής Leasing

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των θυγατρικών εταιρειών leasing στη ΝΑ Ευρώπη και τα Βαλκάνια αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση του δικτύου της μητρικής τράπεζας στην εγχώρια αγορά, αποτελούν τους βασικούς άξονες ανάπτυξης της Εθνικής Leasing.

Παράλληλα, η εταιρεία στρέφεται στη χρηματοδότηση ιατρικού εξοπλισμού και μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως του ποσού των 100.000 ευρώ. Στα μελλοντικά της σχέδια, εξάλλου, εντάσσεται και αύξηση της δράσης της στη χρηματοδοτική μίσθωση οχημάτων, τομέας που παρουσιάζει περιθώρια ανάπτυξης κερδοφόρων δραστηριοτήτων.

Αναλυτικότερα, λόγω της επέκτασης μέσω εξαγορών της μητρικής Εθνικής Τράπεζας στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο θυγατρικών εταιρειών leasing σε Ρουμανία (Eurial Leasing), Βουλγαρία (Interlease EAD), Σερβία (NBG Leasing) και Τουρκία (Finans Leasing). Η Εθνική Leasing αναπτύσσει αυτή την περίοδο ένα πλάνο συνεργειών μεταξύ των εταιρειών αυτών, ώστε να καλύψει τις πιστωτικές ανάγκες των ιδιωτών πελατών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις τοπικές αγορές.

Η εταιρεία στην Ελλάδα δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα του leasing. Οι θυγατρικές της στο εξωτερικό εξειδικεύονται στη χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού και οχημάτων και σταδιακά εισέρχονται και στο leasing ακινήτων. Δηλαδή, η Interlease EAD που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στη Βουλγαρία, κάνει εργασίες leasing για εξοπλισμό, επαγγελματικά οχήματα, αυτοκίνητα και διεισδύει στο leasing ακινήτων, τομέας που εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί δυναμικά την προσεχή τριετία. Η Eurial Leasing, μια μεσαίου μεγέθους μονάδα, εξειδικεύεται στα αυτοκίνητα, η NBG Leasing κινείται σε αναπτυξιακή τροχιά και χρηματοδοτεί αυτοκίνητα, οχήματα, εξοπλισμό και η Finans Leasing που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία leasing στην Τουρκία με 19 υποκαταστήματα, εξειδικεύεται στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εν τω μεταξύ, το leasing οχημάτων αποτελεί έναν από τους τομείς που η Εθνική Leasing σχεδιάζει μελλoντικά να αναπτυχθεί περαιτέρω. Και αυτό γιατί πρόκειται για μία αγορά που αντιπροσωπεύει μόλις το 20% των συνολικών χρηματοδοτικών μισθώσεων με προοπτικές αύξησης της σχετικής ζήτησης. Στο σύνολο των χρηματοδοτήσεων της Εθνικής Leasing, σήμερα μόλις το 10% αφορά αυτή τη μορφή leasing.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή