Προς τα χειροποίητα κοσμήματα ανοίγει τα φτερά της η «Πεταλούδα»

Προς τα χειροποίητα κοσμήματα ανοίγει τα φτερά της η «Πεταλούδα»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σενάρια διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου των δραστηριοτήτων του αλλά και αναδιάρθρωσης εν γένει της λειτουργίας του εξετάζει ο Ομιλος Μουζάκη. Μέσω της θυγατρικής εταιρείας «Κλωσταί Πεταλούδα ΑΕΒΕ» διερευνάται το ενδεχόμενο εισόδου στην αγορά των ιδιαίτερων, χειροποίητων κοσμημάτων αλλά και της εμπορίας ειδών ραπτικής και υλικών συνοδευτικών προς τις κλωστές για τις οποίες η εταιρεία είναι γνωστή τις τελευταίες δεκαετίες. Μέχρι το τέλος του 2007, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει οριστικοποιηθεί η μορφή συνεργασίας της «Πεταλούδας» με αμερικανική εταιρεία-αντιπρόσωπο των προαναφερθέντων προϊόντων.

Στον σχεδιασμό της «Πεταλούδας» εντάσσεται η δημιουργία πρότυπου εκθεσιακού χώρου, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Μουζάκη στη λεωφόρο Αθηνών-Λαμίας, όπου θα πραγματοποιείται η χονδρική διάθεση, ο δειγματισμός και η λήψη των παραγγελιών για τα είδη αυτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοσμήματα κατασκευασμένα αποκλειστικά από ελεφαντόδοτο, ενώ σε ό,τι αφορά τα είδη ραπτικής, αυτά θα φέρουν την επωνυμία της «Πεταλούδας». Η συμφωνία αυτή, εφόσον ευοδωθεί, θα εισάγει την ιστορική εταιρεία σ’ ένα εντελώς καινούριο χώρο, αυτόν των γυναικείων κοσμημάτων, στον οποίο παρατηρείται σημαντική κινητικότητα σε διεθνές επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι η εξέλιξη αυτή θα ενδυναμώσει τη θέση της «Πεταλούδας», ενισχύοντας τα οικονομικά της μεγέθη. Σημειώνεται ότι κατά τη χρήση του 2006, η εταιρεία είχε καταγράψει ζημίες ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων, ενώ οι πωλήσεις της ήταν ελαφρά αυξημένες, στα 21,4 εκατ. ευρώ, από 20,9 εκατ. ευρώ το 2005.

Σε ό,τι αφορά τον Ομιλο Μουζάκη, η χρήση του 2007 εκτιμάται ότι θα κλείσει κερδοφόρα, με τις πωλήσεις αλλά και τα κέρδη να κυμαίνονται περίπου στα περσινά επίπεδα. Σημειώνεται ότι ο Ομιλος Μουζάκη είχε μια μεικτή χρονιά το 2006, πραγματοποιώντας πωλήσεις ύψους 54,1 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων ύψους 220.000 ευρώ. Είναι γεγονός εξάλλου ότι, παρά τα θετικά σενάρια που αφορούν στη φετινή βαμβακοπαραγωγή, η ελληνική κλωστοϋφαντουργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε μεταβατική φάση, ενώ εξετάζονται διαφορετικές προσεγγίσεις προκειμένου να γίνουν οι προσαρμογές που απαιτούνται στο νέο οικονομικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, οι Ελληνες βιομήχανοι κλωστοϋφαντουργοί διστάζουν να κάνουν προβλέψεις για την πορεία του κλάδου συνολικά, εκτιμώντας ότι η εποχή των ανοικτών συνόρων φέρνει πιο κοντά και πιο γρήγορα σοβαρές κρίσεις σε ολοένα και περισσότερους παραγωγικούς κλάδους, καθιστώντας τις εξελίξεις «δυσανάγνωστες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή