Επέκταση στη Βουλγαρία από την «Carrefour Μαρινόπουλος»

Επέκταση στη Βουλγαρία από την «Carrefour Μαρινόπουλος»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί τα 81,5 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα επενδύσει συνολικά η Carrefour Μαρινόπουλος για τη δημιουργία του εμπορικού της κέντρου στη Σόφια της Βουλγαρίας, εντός του οποίου, σε ορίζοντα 12 μηνών, πρόκειται να λειτουργήσει το πρώτο υπερμάρκετ του ομίλου.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, για την ολοκλήρωση του εμπορικού κέντρου θα διατεθούν φέτος 23,9 εκατ. ευρώ και 23,8 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ ήδη έχουν διατεθεί άλλα 33,9 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση της εταιρείας, όχι μόνο εξαιτίας του ύψους των κεφαλαίων αλλά και του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η αγορά της Βουλγαρία, με τους διεθνείς παίκτες να έχουν ήδη λάβει ή να λαμβάνουν θέσεις και τις εκτιμήσεις για τις λιανικές πωλήσεις να κάνουν λόγο για μεγάλη αύξηση εντός των επομένων ετών. Το εμπορικό κέντρο, έκτασης 90.000 τ.μ. περίπου, εκτός από το υπερμάρκετ Carrefour, θα φιλοξενεί περισσότερα από 200 άλλα καταστήματα. Παράλληλα στο προσεχές διάστημα πρόκειται να ανοίξει ένα ακόμη Carrefour, αυτή τη φορά εντός του Mall of Cyprus στη Λευκωσία της Κύπρου, όπου διατηρεί συνολικά 9 καταστήματα. Κύκλοι της αγοράς μάλιστα εκτιμούν πως η δημιουργία υπερμάρκετ εντός εμπορικών κέντρων θα είναι μια από τις τάσεις που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, η Carrefour Μαρινόπουλος στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει η μητρική εταιρεία με τον αμερικανικό όμιλο BCBGMAXAZRIA, λανσάρει σειρά ένδυσης σε προσιτές τιμές με την επωνυμία Tex by Max Azria. H Ελλάδα είναι ανάμεσα στις έξι πρώτες χώρες του γκρουπ που θα διαθέτει τα προϊόντα αυτά (οι άλλες είναι Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία). H εταιρεία, η οποία το 2006 είχε κύκλο εργασιών 1,922 δισ. ευρώ, στοχεύει στη διατήρηση διψήφιου ποσοστού αύξησης των πωλήσεών της τα επόμενα χρόνια, με το δίκτυο των καταστημάτων της σήμερα να αριθμεί 20 Carrefour, 186 σούπερ μάρκετ Champion Μαρινόπουλος, 33 «5΄ Μαρινόπουλος» και 171 καταστήματα franchising. Σημειώνεται ότι ο όμιλος Carrefour είναι ο μεγαλύτερος λιανέμπορος στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος διεθνώς με τζίρο 87,4 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή