«Υπερθέρμανση» στο Χ.Α. για ΟΤΕ και Cosmote

«Υπερθέρμανση» στο Χ.Α. για ΟΤΕ και Cosmote

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανεβασμένες» οι μετοχές του ΟΤΕ και της Cosmote την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης. Η πρώτη κέρδισε 2,5% και η δεύτερη 7,5% σε μια μέτρια συνεδρίαση του Χ.Α., με την προσδοκία ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις της διοίκησης Βουρλούμη στον ΟΤΕ.

Το στοίχημα που βάζουν τώρα αναλυτές και επενδυτές είναι η εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote από τον ΟΤΕ – μια κίνηση που μπορεί ν’ ανέλθει σε αξία στα 3 δισ. ευρώ. Παράλληλα, στην άνοδο της μετοχής του ΟΤΕ συμβάλλουν και οι αγορές μετοχών που πραγματοποιεί η MarfiInvestment Group. H επενδυτική εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι απέκτησε το 10,8% των μετοχών του ΟΤΕ, ενώ εικάζεται ότι πέντε πακέτα συνολικού αριθμού 1,5 εκατ. μετοχών ΟΤΕ, που άλλαξαν χθες χέρια, περιήλθαν επίσης στη Μarfin.

Παράγοντες της Μarfiανέφεραν ότι αναμένεται κάποια συνάντηση της διοίκησης της πρώτης με το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης, ενώ από την άλλη πλευρά, στελέχη του ΟΤΕ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να καταστεί στρατηγικός επενδυτής στον Οργανισμό η Μarfin.

Τηλεπικοινωνίες: οι ρυθμίσεις βλάπτουν

Η ρύθμιση της αγοράς τηλεπικοινωνιών βλάπτει σοβαρά τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών αλλά και την οικονομία στο σύνολό της. Αυτό αναφέρεται σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των 41 κυρίαρχων τηλεπικοινωνιακών οργανισμών της Ευρώπης. Οι πρώην μονοπωλιακοί οργανισμοί ανησυχούν ενόψει των νέων μέτρων της Ε.Ε. για τις επικοινωνίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή