Ιδρυσε θυγατρική στη Σόφια η Καλπίνης – Σίμος

Ιδρυσε θυγατρική στη Σόφια η Καλπίνης – Σίμος

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο βήμα για τη στρατηγική ανάπτυξη στα Βαλκάνια πραγματοποίησε χθες η εισηγμένη μεταλλουργία Καλπίνης-Σίμος, η οποία και ανακοίνωσε τη σύσταση κατά 100 % θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία KALPINIS – SIMOS BULGARIA EOOD, με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας. Η σύσταση της νέας εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου στην περιοχή των Βαλκανίων. Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αγοράς κατάλληλης έκτασης για την ανέγερση ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων. Να σημειώσουμε ότι η Καλπίνης, με σκοπό την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού, θα προχωρήσει στη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου, κυμαινόμενου επιτοκίου τριετούς διάρκειας με την HSBC BANK PLC, ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία στις 22/12/2006 έχει ήδη λάβει έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης για την υλοποίηση νέου 5ετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 14,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 35% είναι επιδοτούμενο από το νέο αναπτυξιακό νόμο. Η διεθνής αύξηση των τιμών των μετάλλων και το πρώτο εξάμηνο του 2007 ωφέλησε σημαντικά την οικονομική της πορεία, γεγονός που αποτυπώθηκε στις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου.

Στο split της μετοχής στα 3, με την τιμή από 1,20 ευρώ να διαμορφώνεται σε 0,40 ευρώ, με ταυτόχρονη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 2 νέες μετοχές για κάθε 1 μετοχή, θα προχωρήσει η μεταλλουργική επιχείρηση Καλπίνης-Σίμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή