Τα νέα σχέδια των Κλ. Ναυπάκτου

Τα νέα σχέδια των Κλ. Ναυπάκτου

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη απορρόφηση της θυγατρικής της εταιρείας ΒΙΟΠΟΛ προχώρησε χθες η εταιρεία Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου ΑΒΕΕ. Η εν λόγω θυγατρική έχει ως αντικείμενο τη συσκευασία αγροτικών προϊόντων και παραμένει εδώ και τρία χρόνια περίπου ανενεργή. Οπως σημειώνει η εισηγμένη με σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία ήταν θυγατρική της σε ποσοστό 98,96%, και έναντι 0,65 ευρώ ανά μετοχή, ή συνολικού τιμήματος 5,460 ευρώ, απέκτησε τις υπόλοιπες 8.400 μετοχές και το ποσοστό της ανέρχεται πλέον σε 100%.

Δεν αποκλείεται πάντως μέσα στο επόμενο έτος να καταρτιστεί σχετικό επιχειρηματικό σχέδιο και η εταιρεία να καταστεί ενεργή, εισάγοντας την Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου σε ένα νέο επιχειρηματικό χώρο. Στην παρούσα φάση εξάλλου, μέρος των εγκαταστάσεων της ΒΙΟΠΟΛ έχει ενοικιαστεί σε τρίτο αλλά δεν αποκλείεται, εφόσον τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να καταρτιστεί business plan που θα αλλάξει τα δεδομένα. Συνεχίζονται εξάλλου οι προσπάθειες βελτίωσης της θέσης του ομίλου, μετά τα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου. Μέσω της θυγατρικής εταιρείας Πολάρις Α.Ε. κατασκευής ενδυμάτων, εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες το πρώτο flagship κατάστημα Lois, στο εμπορικό κέντρο Avenue, ενώ λειτουργούν ακόμη corners σε εκπτωτικά πολυκαταστήματα με τα σήματα που η εταιρεία παράγει και διαχειρίζεται – Lois, Lee Cooper και Bee Band. Επιπλέον, θετικά εξελίσσεται η πορεία της χονδρικής πώλησης των ίδιων σημάτων με τον αριθμό των πελατών της να διευρύνεται, προσεγγίζοντας τους 150 σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Πολάρις βρίσκεται σε πλήρη φάση ανάπτυξης, διερευνώντας την αγορά για την ανάληψη περισσότερων εμπορικών σημάτων αλλά και προωθώντας επανατοποθετήσεις σε ό,τι αφορά τη χονδρική πώληση, προκειμένου να επιτύχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα αλλά και να παραμείνει ευέλικτη.

Σε ό,τι αφορά την αγορά του νήματος, από το οποίο προέρχεται το 80% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου, η εικόνα για την εξέλιξη των οικονομικών του αποτελεσμάτων μέχρι το τέλος του 2007 παραμένει συγκεχυμένη, εξαιτίας σειράς παραγόντων που καθιστούν δύσκολες τις προβλέψεις. Εκτιμάται ωστόσο ότι η καλή έως σήμερα εσοδεία βάμβακος και η συνακόλουθη άνοδος της τιμής του δύνανται να αποτελέσουν παράγοντες διόρθωσης της κακής περσινής συγκυρίας. Σημειώνεται ότι στο εξάμηνο της φετινής χρήσης, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου περιορίστηκε σε 6,9 εκατ. ευρώ, έναντι 11,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων μετά φόρων, οι ζημίες ύψους 36.065 ευρώ διευρύνθηκαν σε ζημίες ύψους 919.230 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή