EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιnfo-Quest αποκαθηλώνει τη μετοχή της Unisystems

Τέλος εποχής για τη μετοχή της Unisystems στο Χ.Α. Η εταιρεία Info-Quest, μέτοχος της εταιρείας Unisystems, ανακοίνωσε χθες ότι η συμμετοχή της στη θυγατρική εταιρεία ανήλθε στο 90,04% του μετοχικού κεφαλαίου μετά τη λήξη της δημόσιας πρότασης σχετικά με την εξαγορά των μειοψηφιών στην Unisystems. Η δημόσια προσφορά έληξε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με την εταιρεία η συμμετοχή της στην Unisystems διευρύνθηκε από 82% σε περισσότερο από 90%.

Ως συνέπεια η εταιρεία διατηρεί -όπως υποχρεώνει η σχετική νομοθεσία- τη δημόσια πρόταση εξαγοράς των εναπομεινασών μειοψηφιών για τρεις μήνες, ώστε να ακολουθήσει η έξοδος της μετοχής από το ταμπλό (squeeze out). H διοίκηση της Info-Quest έχει γνωστοποιήσει στο παρελθόν ότι προτίθεται να διατηρήσει ως ανεξάρτητη οντότητα την Unisystems, με στόχευση στα μεγάλα έργα πληροφορικής του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα προτίθεται να συγχωνεύσει σ’ αυτή τη θυγατρική της εταιρείας Decision και όλες τις δραστηριότητες της Info-Quest στο αποκαλούμενο systems integration. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Info-Quest, κ. Θ. Φέσσα, στόχος είναι η Unisystems να καταστεί μια εταιρεία με ετήσιο τζίρο της τάξης των 130 εκατ. ευρώ.

Η Santana σε Ρουμανία-Βουλγαρία

Ρουμανία και Βουλγαρία τίθενται στο στόχαστρο της εταιρείας Santana, η οποία αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά τα εμπορικά σήματα Ulla Popken, Red Green, Big Man, ETAM και Celio. Ειδικότερα, η είσοδός της στις ανερχόμενες αυτές αγορές δρομολογείται για τις αρχές του 2008, προγραμματίζοντας τη λειτουργία ενός καταστήματος Ulla Popken στο Βουκουρέστι και ενός στη Σόφια. Προωθείται περαιτέρω η ανάπτυξη στις δύο αυτές δυναμικές αγορές και δικών της εμπορικών σημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Santana δραστηριοποιείται ήδη εκτός ελληνικών συνόρων, λειτουργώντας δύο καταστήματα στην Κύπρο και σχεδιάζοντας να εγκαινιάσει ακόμη τρία σημεία λιανικής πώλησης. Προκειμένου εξάλλου να υλοποιήσει τα σχέδια επέκτασής της στις αγορές εκτός Ελλάδας, η εταιρεία εφαρμόζει τριετές επενδυτικό σχέδιο, συνολικού ύψους 11 εκατ. ευρώ. Στο εν λόγω επενδυτικό πρόγραμμα προβλέπεται η λειτουργία περισσότερων από 30 καταστημάτων, ενώ στον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης της Santana συμπεριλαμβάνεται η αναζήτηση και άλλων εμπορικών σημάτων, με κύριο πεδίο επικέντρωσης τα γυναικεία και παιδικά ενδύματα, καθώς και τα παιδικά υποδήματα. Και στην ελληνική αγορά πάντως συνεχίζεται η διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων της. Ετσι, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου προβλέπεται να λειτουργήσει ένα ακόμη κατάστημα Celio στην Αθήνα, στην περιοχή του Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι σήμερα το δίκτυο της Santana αριθμεί 33 καταστήματα, 5 franchise και 3 shop-in-shop.

Η Αλλατίνη με 88,515% της Κατσέλης

Αύξησε το ποσοστό της στην αρτοβιομηχανία Κατσέλης η Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος, η οποία είναι θυγατρική της Αλλατίνη. Μετά την αγορά 1.530 μετοχών την περασμένη Παρασκευή, το ποσοστό της σήμερα διαμορφώνεται σε 88,515% έναντι 88,507% κατέχοντας συνολικά 18.588.096 μετοχές. Σημειώνεται ότι στο προσεχές διάστημα αναμένεται η γνωστοποίηση της στρατηγικής που πρόκειται να ακολουθήσει η «Κατσέλης» τα επόμενα χρόνια τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Συνεργασία Globalstar-Ιsomat

Στην Globalstar ανέθεσε την ανάπτυξη του δικτυακού της τόπου η Isomat Α.Ε., εταιρεία δομικών υλικών που δραστηριοποιείται στον βαλκανικό χώρο και αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός website που θα ενδυναμώνει το όνομα και τη φιλοσοφία της Isomat και θα παρουσιάζει με πληρότητα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Βοήθεια της Νike στους πυροπαθείς

Την αποστολή στις πυρόπληκτες περιοχές ενός container γεμάτου ρούχα και παπούτσια Nike αποφάσισε η Nike Europe, με πρωτοβουλία του ελληνικού παραρτήματός της, Nike Hellas. Αποδέκτες θα είναι τα 5.000 περίπου παιδιά που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας. Επιπλέον, με πρωτοβουλία των εργαζομένων της Nike στα γραφεία της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν ρούχα των ιδίων και στάλθηκαν ήδη στην Πελοπόννησο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή