Η Marfin εξαγόρασε το 99,2% της Marine Transport Bank

Η Marfin εξαγόρασε το 99,2% της Marine Transport Bank

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 99,2% των μετοχών της ουκρανικής τράπεζας Marine Transport Bank (και τριών συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών χρηματοδοτικών μισθώσεων) ανακοίνωσε η Marfin Popular Bank. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε μετά τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου και της Ουκρανίας.

Η αγορά της Ουκρανίας, μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες χώρες της περιοχής, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος των εγχώριων τραπεζών. Η Alpha Bank εξετάζει προσεκτικά διάφορες περιπτώσεις και επιδιώκει την εξαγορά μικρής τράπεζας, ώστε να επεκτείνει την παρουσία της σε μια νέα μεγάλη αγορά. Ενδιαφέρον για την Ουκρανία διατηρεί και η Εθνική Τράπεζα και στελέχη της παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη χώρα. Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο όμιλος Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 99,6% των μετοχών της ουκρανικής International Commerce Bank έναντι 75,3 εκατ. δολαρίων. Η International Commerce Bank ιδρύθηκε το 1994, σήμερα διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο 133 σημείων παρουσίας σε 38 πόλεις σε όλη την Ουκρανία, εξυπηρετεί περισσότερους από 25.000 πελάτες και απασχολεί 910 εργαζομένους.

Στην Ουκρανία δραστηριοποιείται και ο όμιλος Eurobank EFG μέσω της Universal Bank, η οποία διαθέτει δίκτυο 45 καταστημάτων. Το ενεργητικό της τράπεζας φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ, οι χορηγήσεις τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή