Με νέους εκθέτες η 72η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης αλλά λιγότερους επισκέπτες

Με νέους εκθέτες η 72η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης αλλά λιγότερους επισκέπτες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με περιορισμένη κάμψη της επισκεψιμότητας, αλλά και με νέους εκθέτες για τις κλαδικές εκθέσεις της HELEXPO έκλεισε τις πύλες της η 72η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η διοργανώτρια εταιρεία, η πτώση στο σύνολο των επισκεπτών της 72ης ΔΕΘ δεν ξεπέρασε τα 10.000 άτομα, καθώς φέτος οι επισκέπτες του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου ανήλθαν σε σχεδόν 251.000, έναντι περίπου 261.000 που επισκέφθηκαν τη 71η διοργάνωση, γεγονός που η ίδια η διοίκηση του εκθεσιακού φορέα αποδίδει στις εθνικές εκλογές που συνέπεσαν με την τελευταία Κυριακή της διοργάνωσης.

Ωστόσο, οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ προσήλθαν αθρόα τόσο κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο, παρά την πληθώρα των πολιτικών εκδηλώσεων προεκλογικού χαρακτήρα που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της έναρξης της 72ης ΔΕΘ, όσο και κατά τις καθημερινές που, φέτος, εφαρμόστηκε νέο ωράριο λειτουργίας, απογευματινό.

Ετσι, κατά 1.000 και πλέον επισκέπτες αυξήθηκε η επισκεψιμότητα της 72ης ΔΕΘ κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο, όταν περί τα 51.400 άτομα πέρασαν τις πύλες της, κατά 25% αυξήθηκε την τρίτη ημέρα οπότε οι επισκέπτες ανήλθαν σε 20.800, ενώ αύξηση της τάξης του 45% κατέγραψαν οι επισκέπτες της πέμπτης ημέρας της 72ης ΔΕΘ διοργάνωσης σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές.

Κατά τα άλλα, η 72η ΔΕΘ φιλοξένησε 956 εκθέτες από 26 χώρες (έναντι 1.009 εκθετών από 32 χώρες πέρυσι), αλλά και 15 επίσημες κρατικές συμμετοχές στο πλαίσιο της νέας δομής Global Exchange, ενώ τα εκθέματα οργανώθηκαν σε 12 θεματικά αφιερώματα.

Από αυτά, πιο δημοφιλή αποδείχτηκαν το αφιέρωμα στο αυτοκίνητο πόλης, στη διεθνή μόδα, στην τεχνολογική καινοτομία και στις εθνικές συμμετοχές, αλλά και το 3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ, ενώ ενδαφέρον προκάλεσαν και τα νέα αφιερώματα στον ελεύθερο χρόνο και στις κινηματογραφικές πρεμιέρες.

«Κερδισμένες» βγήκαν οι εμπορικές αποστολές κυρίως των ΗΠΑ και της Ινδίας, που επωφελήθηκαν από τη συγκυρία για συναλλαγές και εμπορικές συνεργασίες, ενώ και από τις δύο χώρες το ενδιαφέρον ήταν έντονο για συμμετοχή επιχειρήσεων και στις κλαδικές εκθέσεις της HELEXPO.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή