Μεγαλύτερη υποχώρηση στην ιδιωτική οικοδομή «βλέπει» η Eurobank

Μεγαλύτερη υποχώρηση στην ιδιωτική οικοδομή «βλέπει» η Eurobank

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H περαιτέρω υποχώρηση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας φαντάζει ως η πλέον πιθανή εξέλιξη, με βάση τη σημερινή εικόνα προσφοράς και ζήτησης που εμφανίζει η ελληνική αγορά κατοικίας, σύμφωνα τουλάχιστον με μελέτη που παρουσίασε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών και Προβλέψεων της Eurobank EFG μέσω της περιοδικής της έκδοσης «Οικονομία και Αγορές».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο αναλυτής κ. Ευάγγελος Γεωργόπουλος, «οι αντιλήψεις των καταναλωτών για τον σχεδιασμό αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας τους επόμενους 12 μήνες, αποτελούν σημαντικό παράγοντα προσδιορισμού της οικοδομικής δραστηριότητας. Ενας άλλος σημαντικός προσδιοριστικός παράγοντας είναι οι εκτιμήσεις των κατασκευαστών κατοικίας για το τρέχον επίπεδο των παραγγελιών τους. Συμπεραίνεται έτσι ότι η μελλοντική πορεία της παραγωγής στις οικοδομές προσδιορίζεται κυρίως από το τρέχον επίπεδο της ζήτησης, αλλά και από τις προσδοκίες γι’ αυτήν. Βέβαια, οι εκτιμήσεις για τη μελλοντική πορεία της πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή, αφού τα δεδομένα αυτά διακρίνονται από υψηλή μεταβλητότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή