Πτώση επιτοκίων από τη Fed, άνοδος πετρελαίου

Πτώση επιτοκίων από τη Fed, άνοδος πετρελαίου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επίπεδα υψηλότερα των 82 δολαρίων το βαρέλι ανήλθε χθες η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, μια άνοδος που αποδίδεται στην απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τη μείωση των επιτοκίων κατά το ήμισυ μιας ποσοστιαίας μονάδας. Η απόφαση αυτή του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, δεν θα μπορούσε παρά να ενισχύσει την τιμή του μαύρου χρυσού σε μια οικονομία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, καθώς έτσι καταλαγιάζουν οι φόβοι για μια αναχαίτιση της ανάπτυξης στη χώρα.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου στα προθεσμιακά συμβόλαια του Νοεμβρίου εaμφάνιζε, επίσης, άνοδο, φθάνοντας τα 78,40 δολάρια, το βαρέλι. «Με τα νέα δεδομένα, η αγορά στοιχηματίζει πλέον σε μια άνοδο μέχρι και στα 85 δολάρια το βαρέλι», δήλωσε χθες ο Τόνι Νούναν της Mitsubishi Corp. Καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου έπαιξε η πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα κατά 3,8 εκατ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, κατά την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, για την ενέργεια. Κατά τα φαινόμενα, λοιπόν, η απόφαση του ΟΠΕΚ για την αύξηση της ημερήσιας παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια από τις αρχές του Νοεμβρίου δεν καθησυχάζει τις αγορές, οι οποίες προβληματίζονται για μια ανεπάρκεια στην προσφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή