Σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα των 20 εκατ. ευρώ της «Ελληνικά Καλώδια»

Σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα των 20 εκατ. ευρώ της «Ελληνικά Καλώδια»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι το επενδυτικό πρόγραμμα των Ελληνικών Καλωδίων ύψους 20 εκατ. ευρώ, που αφορά την παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων μέσης και υψηλής τάσης, για να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τη δημιουργία νέων αιολικών πάρκων, όσο και από τα προγράμματα διασύνδεσης των νησιών.

Η εισηγμένη επιχείρηση έχει προϋπολογίσει για το σύνολο του 2007 συνολικές επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ. Πάντως η θυγατρική του Ομίλου Βιοχάλκο έχει ήδη καλύψει σε ανάγκες καλωδίων το 80% των εγκατεστημένων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, ενώ αυξάνει την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ.

Γενικότερη στρατηγική της εταιρείας είναι η στροφή της προς προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, γεγονός που έχει ήδη αφήσει να επιδρά στα οικονομικά αποτελέσματα από το έτος 2006. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για το 2007 δεν καταγράφονται κέρδη από τις ανατιμήσεις των αποθεμάτων καθώς οι διεθνείς τιμές παραμένουν σταθεροποιητικές με πτωτικές τάσεις. Θετικό γεγονός επίσης, για τις προοπτικές της εταιρείας είναι η επικείμενη υλοποίηση μιας σειράς μεγάλων έργων που θα απαιτήσουν μεγάλες ποσότητες καλωδίων. Στα έργα αυτά συγκαταλέγονται το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η επέκταση του Μετρό της Αθήνας, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και τα κέντρα υψηλής τάσης της ΔΕΗ, μεγάλα οδικά έργα κ.λπ.

Την τελευταία τριετία η «Ελληνικά Καλώδια» πραγματοποίησε επενδύσεις συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό διατέθηκε κυρίως για τη μεταφορά της παραγωγής των καλωδίων ενεργείας στο νέο εργοστάσιο της Θήβας και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας, την επέκταση σε νέους τύπους προϊόντων και τη βελτίωση του κόστους παραγωγής.

Επίσης, η θυγατρική εταιρεία στη Ρουμανία, η ICME ECAB S.A., πραγματοποίησε την τελευταία τριετία επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ περίπου, σε μηχανολογικό εξοπλισμό, επιδιώκοντας τη βελτίωση της ποιότητας και τη διεύρυνση της γκάμας των προσφερόμενων προϊόντων. Η εν λόγω επένδυση χρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 50% από το IFC (μέλος της World Bank). Αξίζει να σημειώσουμε ότι πάνω από το 60% του συνολικού κύκλου εργασιών των Ελληνικών Καλωδίων, εξάγεται με βασικούς προορισμούς τις αγορές των Βαλκανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή