Σε νέα χαμηλά ιστορικά επίπεδα το δολάριο ΗΠΑ

Σε νέα χαμηλά ιστορικά επίπεδα το δολάριο ΗΠΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκε και χθες το ευρώ ως προς το δολάριο, προσεγγίζοντας τα επίπεδα του 1,3987, που αποτελεί ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, αργά χθες το βράδυ είχε εξασθενήσει, φθάνοντας στο 1,3961 δολάριο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να μειώσει τα επιτόκιά της, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα εκτινάχθηκε σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ του 1,3988 δολαρίου.

Χθες, μετά την άνοδο της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου και πάλι σε ανάλογα επίπεδα του 1,3987, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά τις βραδινές ώρες για να διαμορφωθεί η ισοτιμία.

Οπως αναφέρουν αναλυτές, το δολάριο ενισχύθηκε ελαφρώς και απομακρύνθηκε από τα επίπεδα ναδίρ, γιατί οι επενδυτές άρχισαν να πωλούν ευρώ. Μια ενδεχόμενη εκτίναξη του ευρώ στα επίπεδα του 1,40 δολαρίου θα αποδυνάμωνε τις τοποθετήσεις τους σε options.

Επιπλέον, το ευρώ υποχώρησε προς το γιεν κατά 0,3%, στα 161,86 γιεν, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε στα 115,96 γιεν έναντι των 116,08 την Τρίτη. «Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση του 1,40 δολαρίου», τονίζει ο Μπράιαν Ντόλαν, ειδικός σε θέματα νομισματικής στρατηγικής στην Gain Bedminster.  

«Ενα πλήθος από αγοραστές options επιθυμούν να υπερασπιστούν αυτήν την ισοτιμία, οπότε το δολάριο ανακτά ένα βαθμό στήριξης. Ωστόσο, η ανάκαμψή του προβλέπεται βραχύβια, δεδομένου ότι εκδηλώνεται ζωηρό ενδιαφέρον για να εξασθενήσει έτι περαιτέρω».

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους το αμερικανικό νόμισμα έχει απολέσει το 5,4% της αξίας του έναντι του ευρώ.

Οι επενδυτές και οι παράγοντες της αγοράς στοιχημάτιζαν επί μακρόν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρούσε σε μείωση των επιτοκίων υπό συνθήκες επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι τον Αύγουστο η ανέγερση νέων κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκε σε 1,33 εκατομμύρια, φθάνοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή