Ομιλος Σαράντη: συνεργασία με την τουρκική EVYAR

Ομιλος Σαράντη: συνεργασία με την τουρκική EVYAR

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία συνεργασίας με εταιρεία διανομών στην Τουρκία συνήψε ο όμιλος Σαράντη. Πρόκειται για την εταιρεία EVYAR η οποία δραστηριοποιείται από το 1927 έχοντας δίκτυο διανομής σε όλη τη χώρα. Με βάση τη συμφωνία η EVYAR αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων του ομίλου για πέντε χρόνια. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση η εν λόγω συμφωνία πρόκειται να ωφελήσει τον όμιλο προσφέροντας αποτελεσματικότητα στη διανομή, αύξηση των μεριδίων αγοράς και τελικώς αύξηση της κερδοφορίας αντιστρέφοντας τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας, ο οποίος συνιστάται σε μεγάλα πάγια έξοδα λειτουργίας. Παράλληλα μέσω της πανεθνικής διανομής ο όμιλος εξασφαλίζει αποδοτικότητα των δαπανών διαφήμισης και υποστήριξης των προϊόντων. Αντίστοιχο μοντέλο ανάπτυξης, ο όμιλος Σαράντη έχει επιλέξει από τον περασμένο Μάιο και στην αγορά της Ουκρανίας, όπου έχει συνάψει συμφωνία με την εταιρεία Conril. Κατά το πρώτο εξάμηνο ο όμιλος Σαράντη έχει ήδη προχωρήσει στον περιορισμό των εξόδων λειτουργίας των εταιρειών αυτών (Τουρκία, Ουκρανία, Ρωσία) αναλαμβάνοντας σημαντικό μέρος αποζημιώσεων και εφάπαξ δαπανών. H διοίκηση του ομίλου, όπως αναφέρεται, δεσμεύεται να ολοκληρώσει τη διάθεση των εφάπαξ δαπανών και το κλείσιμο των οργανώσεων μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2007.

Η εγχώρια αγορά

Οι πωλήσεις που πραγματοποιεί ο Ομιλος Σαράντη στην ελληνική αγορά αντιπροσωπεύουν το 48,72% του συνολικού κύκλου εργασιών, ενώ το υπόλοιπο 51,28% (60,58 εκατ. ευρώ), αφορά τις πωλήσεις του Ομίλου στις αγορές του εξωτερικού. Τα καλλυντικά ευρείας διανομής αντιπροσωπεύουν συνολικά το 43,42% του συνολικού κύκλου εργασιών του Ομίλου Σαράντη και ακολουθούν τα προϊόντα οικιακής χρήσης με ποσοστό 39,74%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή