Ομολογιακό 80 εκατ. ευρώ από την Αλουμύλ

Ομολογιακό 80 εκατ. ευρώ από την Αλουμύλ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 80 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Αλουμύλ Μυλωνάς, υλοποιώντας την απόφαση της ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μετόχων της 23ης Μαΐου 2007. Τα κεφάλαια του δανείου θα διατεθούν για την αναδιάρθρωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού. Διοργανωτές της έκδοσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank, με συμμετοχή πρόσθετων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ανοδο πωλήσεων 25,5% και καθαρής κερδοφορίας 15,4% εμφάνισε ο όμιλος Αλουμύλ Μυλωνάς το α΄ εξάμηνο του 2007. Οι ισχυρές διακυμάνσεις της τιμής της πρώτης ύλης παραμένουν, ωστόσο η ζήτηση για προϊόντα αλουμινίου υψηλής προστιθέμενης αξίας αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης για την εισηγμένη την επόμενη πενταετία. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος παρουσίασε πωλήσεις ύψους 137,8 εκατ. ευρώ, έναντι 109,85 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου. Η άνοδος προήλθε κυρίως από πωλήσεις αρχιτεκτονικών και βιομηχανικών προφίλ, με σημαντικό μερίδιο του ενοποιημένου κύκλου εργασιών να προέρχεται από συστήματα αυτοματισμών, ηλιοπροστασίας, πολυκαρβονικών φύλλων και σύνθετων φύλλων αλουμινίου, τα λεγόμενα J-Βond.

Οι επενδύσεις

Η τελική κερδοφορία του ομίλου (καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) έφτασε στα 4,86 εκατ. ευρώ περίπου. Οι επενδύσεις του ομίλου το πρώτο ήμισυ του έτους έφθασαν τα 10,9 εκατ. περίπου, αφορώντας κατά βάση συμπληρωματικό εξοπλισμό και αναβάθμιση του υπάρχοντος στα εργοστάσια της Βοσνίας, της Ξάνθης και του Κιλκίς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή