Προσφυγή ΟΤΕ για το πρόστιμο από ΕΕΤΤ

Προσφυγή ΟΤΕ για το πρόστιμο από ΕΕΤΤ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη κινητικότητα στον ΟΤΕ. Από τη μια πλευρά το θέμα της Μarfiκαι από την άλλη οι σχέσεις του οργανισμού με τη ρυθμιστική αρχή έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα και νευρικότητα στον οργανισμό.

Χθες, ο ΟΤΕ κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ) στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών βάσει της οποίας του επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 20,1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η χθεσινή συνάντηση του προέδρου της ΕΕΤ&Τ κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη με την αρμόδια Επίτροπο της Κομισιόν κ. Β. Ρέντινγκ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις επαλήθευσε τους φόβους της διοίκησης του ΟΤΕ για σχέδιο της ΕΕΤ&Τ σχετικά με τον λειτουργικό διαχωρισμό (functional seperation) του οργανισμού. Τέλος, το θέμα της έγκρισης των νέων οικονομικών τιμολογίων του ΟΤΕ, συνεχίζει να παραμένει σε εκκρεμότητα, δημιουργώντας τεράστια ένταση «ένθεν κακείθεν» της Κηφισίας.

Συνάντηση Βουρλούμη-Βγενόπουλου

Σε ό,τι αφορά τη Marfin, ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης, συναντήθηκε χθες εκ νέου με τον αντιπρόεδρό της κ. Α. Βγενόπουλο, όπου συζήτησαν τη νέα μετοχική κατάσταση στον ΟΤΕ. Η συνάντηση, παρά το γεγονός ότι ήταν μεγάλης διάρκειας (περίπου δύο ώρες) δεν έβγαλε κάτι το θεαματικό, καθώς ο αντιπρόεδρος της Μarfiπαρέμεινε στο μοτίβο του «μη ευκαιριακού» μετόχου με στρατηγικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ.

Παράγοντες του ΟΤΕ ανέφεραν ότι η υπόθεση πλέον είναι στα χέρια της κυβέρνησης και ότι είναι η μόνη αρμόδια να ερευνήσει τις προθέσεις του νέου μετόχου στον ΟΤΕ. Είναι εμφανής όμως η αμηχανία της κυβέρνησης, η οποία αφενός θέλει τις δυνάμεις της αγοράς να καθορίζουν το μέλλον των εξελίξεων, από την άλλη όμως κινδυνεύει ο ΟΤΕ να καταστεί στόχος επιθετικής εξαγοράς.

Αξιόπιστες πληροφορίες ανέφεραν ότι ίσως την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις που θα ξεκαθαρίσουν την υπόθεση.

Παιχνίδι εντυπώσεων

Στην υπόθεση της ΕΕΤ&Τ είναι εμφανές ότι αυτή την περίοδο «παίζεται» ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ισχύος και αντοχών μεταξύ των δύο φορέων. Η προχθεσινή επίθεση του ΟΤΕ κατά της ΕΕΤ&Τ, με την κατηγορία ότι η τελευταία «εκτρέπεται θεσμικά», χαρακτηρίστηκε «αήθης» από στελέχη της ΕΕΤ&Τ. Για τον λόγο αυτό κρατούσαν κλειστά τα χαρτιά σε σχέση με τη έκβαση της σημερινής συνεδρίασης της ολομέλειας, με βασικό θέμα την έγκριση των νέων οικονομικών πακέτων του ΟΤΕ. Η συνεδρίαση της ολομέλειας της ΕΕΤ&Τ έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι (15.00).

Αναφορικά με την προσφυγή του ΟΤΕ στο Διοικητικό Εφετείο, αυτή αφορά την επιβολή προστίμου από την ΕΕΤ&Τ ύψους 20,1 εκατ. ευρώ στον οργανισμό, με την κατηγορία της «συμπίεσης περιθωρίου (κέρδους)» – γνωστό ως squeeze margin. Ο οργανισμός αναμένεται σύντομα να καταθέσει και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της ΕΕΤ&Τ, όταν υπάρξει η βεβαίωση προστίμου από την αρμόδια ΔΟΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή