Σκληρός ανταγωνισμός για την εκμίσθωση της μαρίνας του ΣΕΦ

Σκληρός ανταγωνισμός για την εκμίσθωση της μαρίνας του ΣΕΦ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα επιχειρηματικά σχήματα αναμετρώνται στην τελική ευθεία του διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωση της μαρίνας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα εξετασθούν οι οικονομικές προσφορές και η αρτιότητα των προτάσεων προκειμένου να αναδειχθεί ο πλειοδότης. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα επικυρωθεί με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων αφού προηγηθεί η εξέταση ενδεχόμενων ενστάσεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επιχειρηματικά σχήματα που συνεχίζουν στον διαγωνισμό από τις 11 αρχικά κατατεθειμένες προτάσεις είναι οι εξής: Βερνίκος-J&Ρ Αβαξ, ΚΑΕ-ΤΕΚΑΡΤ ΚΑΛΑΜΗΣ, Τεχνική Ολυμπιακή, Αρχιμήδης ΑΤΕ-ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ ΑΤΕ, Lamda Developement, Ελληνική Τεχνοδομική-Κόσμος Γιώτινγκ, Κοινοπραξία ΕΚΚΑ, Κυριακούλης-Εμπορική Ακίνητης Περιουσίας-Αθηνά-Φαέθων, Labert Smith Ηampton-Ευρωκτιριοκτηματική.

Ο διαγωνισμός, που διενεργείται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, αφορά την εκμίσθωση για χρονική περίοδο 35 ετών με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της μαρίνας και την εκτέλεση των προωθούμενων έργων σε αυτήν, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης των υποδομών της. Ο ανάδοχος θα έχει, μεταξύ άλλων, υποχρέωση καλής λειτουργίας, ασφάλισης και φύλαξης της μαρίνας, θα υποχρεούται δε να διενεργεί τη συντήρηση της μαρίνας βάσει προκαθορισμένου προγράμματος συντήρησης (τακτικής ετήσιας και βαριάς συντήρησης). Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης θα φέρει σε πέρας τον πρώτο διαγωνισμό υπό τη νέα σχετικά διοίκηση, αλλάζοντας το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί την πρώτη τριετία, η οποία χαρακτηρίστηκε από μηδαμινή παραγωγή έργου. Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλοι μεγάλοι διαγωνισμοί, η ολοκλήρωση, επιτυχώς, των οποίων θα αποτελέσει στοίχημα για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των εντολών για επιτάχυνση της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου.

Εξάλλου, η κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο Ακτωρ φέρεται ότι προηγείται στον μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν, ακόμα, δύο όμιλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή