Τουριστικές επενδύσεις στη Χαλκιδική από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς

Τουριστικές επενδύσεις στη Χαλκιδική από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Χαλκιδική επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς, όπου προσβλέπει στην απόκτηση ακινήτων για την ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων. Την ίδια στιγμή, Ελληνες επενδυτές δραστηριοποιούνται ήδη στον νομό, ενώ αναμένονται επιπλέον ιδιωτικές επενδύσεις και μεγάλα έργα υποδομής.

Διεθνείς πράκτορες έχουν ήδη κάνει διερευνητικές κινήσεις για λογαριασμό του κ. Αμπράμοβιτς, αποκάλυψε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο νομάρχης Χαλκιδικής, κ. Αστέριος Ζωγράφος, εξηγώντας ότι το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη της βρετανικής «Τσέλσι» επικεντρώνεται σε έκταση της ορεινής Χαλκιδικής για την ανέγερση αθλητικού κέντρου.

Στη Χαλκιδική έχουν στρέψει το επενδυτικό τους ενδιαφέρον και Βούλγαροι επιχειρηματίες με στόχο εκτάσεις που πρόκειται να απεμπλακούν από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ), όπως το Ξενία και το κάμπινγκ Παλιουρίου, η παραλία του Αη Γιάννη Νικήτης και τα περίπου 40 νησάκια της περιοχής, η αξία των οποίων αποτιμάται σε 10 εκατ. ευρώ το καθένα, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, κ. Γεράσιμος Μπακογιάννης.

Εν τω μεταξύ, ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, εισέρχονται δυναμικά στον χώρο των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, πραγματοποιώντας επενδύσεις 45-60 εκατ. ευρώ σε Καλύβες και Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας, όπου κατασκευάζονται ήδη τρεις νέες ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, δυναμικότητας 500 κλινών η καθεμιά. Προτάσεις για άλλες τρεις μονάδες στη Σιθωνία έχουν ήδη ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, τόνισε ο ίδιος.

Από πλευράς υποδομών, το επόμενο διάστημα αναμένεται να διατεθούν στον νομό Χαλκιδικής περίπου 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον νομάρχη, καθώς προωθούνται πέντε γήπεδα γκολφ (προτεραιότητα σε έκταση των ΕΤΑ στο Παλιούρι, και σε Ψακούδια, Πόρτο Καρράς και ορεινή Χαλκιδική), τα φράγματα Χαβρία και Ολύνθιου για την υδροδότηση όλου του νομού και μια σειρά έργων υποδομής. Συμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, προβλέπεται η μείωση του τέλους δεύτερης κατοικίας και η επέκτασή του σε όλες τις κατοικίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή