ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρώτη γεύση για τις 303 εισηγμένες

Η εβδομάδα που ξεκινάει μεθαύριο σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση του τρίτου τριμήνου για τις εισηγμένες επιχειρήσεις. Μέσα στον Οκτώβριο θα έχουμε μία πρώτη γεύση των αποτελεσμάτων για τις 303 εισηγμένες, ενώ η δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Σε γενικές γραμμές, δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο με τις τράπεζες να ηγούνται της κερδοφορίας.

Σημαντική διοργάνωση

Τη μεθεπόμενη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο κέντρο του Λονδίνου για 2η συνεχή χρονιά η Greek Day που διοργανώνει η ΕΧΑΕ σε συνεργασία με το Bloomberg. Συνολικά 39 εισηγμένες θα έχουν προσωπικά ραντεβού με κορυφαίους επενδυτικούς ομίλους της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Το ίδιο βράδυ ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ Σπύρος Καπράλος παραθέτει επίσημο δείπνο στην ελληνική αντιπροσωπεία παρουσία και των ξένων επενδυτικών «σπιτιών».

Προς τόνωση της εικόνας

Ολο και περισσότερες οικογενειακές επιχειρήσεις με χαμηλή διασπορά και περιορισμένη εμπορευσιμότητα αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν placement για να τονώσουν την εικόνα διαπραγμάτευσης της μετοχής. Η διοίκηση της Καλπίνης-Σίμος έχει αποφασίσει το placement το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 5% έως και 10%. Η εταιρεία προχώρησε στη σύσταση εμπορικής εταιρείας στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Μετοχές Coca Cola-3Ε

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι μέτοχοι της Coca Cola-3Ε την έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 15 Οκτωβρίου, καθώς το βασικό θέμα της ημερήσιας ατζέντας είναι η διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα για κάθε 2 παλαιές. Στην ετήσια συνέλευση του καλοκαιριού ο πρόεδρος της εισηγμένης Γιώργος Δαυΐδ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για την κίνηση των δωρεάν μετοχών.

Λήξη προθεσμίας

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου λήγει η πρόσκληση ενδιαφέροντος του Χ.Α. προς όσες εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων επιθυμούν να προχωρήσουν στη δημιουργία, εισαγωγή και διάθεση στην ελληνική αγορά του πρώτου Διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου (ΔΑΚ). Το πρώτο ΔΑΚ, γνωστό διεθνώς ως Exchange Traded Fund (ETF), θα εκδοθεί με αναφορά στο δείκτη FΤSΕ/ΧΑ 20, που αποτελείται από εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα μερίδια ΔΑΚ είναι μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων τα οποία εκδίδονται από ΑΕΔΑΚ και εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο. Αγοράζονται και πωλούνται κατά τη διάρκεια των ωρών διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου, μέσω των Μελών του, όπως ακριβώς οι μετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή