Ενας γρίφος ζητεί λύση στο μέγαρο του Αμαρουσίου

Ενας γρίφος ζητεί λύση στο μέγαρο του Αμαρουσίου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είσοδος της MIG στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το μοντέλο της Εθνικής Τράπεζας, ούτε να πραγματοποιήσει το placement, ενώ χάνει και το πλεονέκτημα του υπερτιμήματος. Ετσι, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης θα συναντηθεί με τον κ. Βγενόπουλο στις αρχές της εβδομάδας και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα του ζητήσει να εξηγήσει δημοσίως ποια είναι τα σχέδιά του για τον ΟΤΕ. Ο κ. Αλογοσκούφης σημειώνει πως «για μας, ο κ. Βγενόπουλος είναι ένας επενδυτής, ο οποίος αγοράζει χωρίς να ξέρουμε γιατί. Θα πρέπει να ενημερώσει όχι μόνο εμάς, αλλά και την αγορά».

Η επιπλέον αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, είτε με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή είτε σε θεσμικούς επενδυτές, με το Δημόσιο να διατηρεί ένα ποσοστό μεταξύ 5% έως 10%, παραμένει στόχος του οικονομικού επιτελείου. Σε καμιά περίπτωση, πάντως, δεν πρόκειται να γίνουν βεβιασμένες κινήσεις που θα καταστήσουν τον Οργανισμό έρμαιο οποιουδήποτε μαζέψει πλειοψηφικό πακέτο από την αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή