Η Εβδομάδα στην Ελλάδα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/09/07

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων ξένων επενδυτών στην Τουρκία. Η εξαγορά της Finansbank από την Εθνική βοήθησε σημαντικά. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Στην πρώτη τριάδα των ακριβότερων αεροδρομίων στον κόσμο συγκαταλέγεται το «Ελ. Βενιζέλος». Πανάκριβα είναι τα τέλη προσγείωσης και τα τέλη χρήσης του σταθμού ανά επιβάτη.

ΤΡΙΤΗ 18/09/07

Ασανσέρ αποδεικνύεται η ανεργία στην Ελλάδα. Τον Μάιο υποχώρησε στο 7,7%, αλλά τον Ιούνιο, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ, έσπασε πάλι το φράγμα του 8% και διαμορφώθηκε στο 8,2%.

Εχουμε τις υψηλότερες δαπάνες για την άμυνα και τις χαμηλότερες για την παιδεία. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της τελευταίας έρευνας μεταξύ των χώρων του ΟΟΣΑ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/09/07

Τον διαχωρισμό των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι άλλος φορέας αναλαμβάνει την παραγωγή κι άλλος τη μεταφορά της. Τα καμπανάκια χτυπούν και για τη ΔΕΗ.

Η παρουσίαση του νέου οικονομικού επιτελείου ήταν στο επίκεντρο της ημέρας, αλλά οι προθεσμίες είναι τόσο πιεστικές, που ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στο ασφαλιστικό.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καταργήσει την υποχρεωτική σφράγιση των αποδείξεων. Το μέτρο, λένε επιτηδευματίες και καταναλωτές, είναι γραφειοκρατικό. Γι’ αυτό και οδεύει προς απλούστευση.

ΠΕΜΠΤΗ 20/09.07

Πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας από την ημέρα που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση. Στην ατζέντα, πάνω πάνω, η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, που «προχωράει καλά», όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

Δώστε έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, αν θέλετε να συνεχισθεί η ανάπτυξη, είναι το μήνυμα που στέλνει το ΙΟΒΕ προς το οικονομικό επιτελείο, μέσω της τριμηνιαίας έκθεσής του για το 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή