Δωρεάν μετοχές από την Intralot και έργο στη λοταρία Ν. Αφρικής

Δωρεάν μετοχές από την Intralot και έργο στη λοταρία Ν. Αφρικής

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο καλά νέα και ένα «άσχημο» για τους μετόχους της Intralot. Τα καλά νέα αφορούν αφενός την ανάληψη του έργου διαχείρισης της λοταρίας στην Νότιο Αφρική από την Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει, αφετέρου δε στην διανομή δωρεάν μετοχών που ετοιμάζεται να διανείμει η διοίκηση της επιχείρησης. Το «άσχημο» νέο αφορά τη μη διανομή προμερίσματος, όπως έπραττε κάθε φορά τα τελευταία 4-5 χρόνια. Στελέχη της εταιρείας σημείωναν, ωστόσο, ότι η Intralot θα διατηρήσει τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική που ασκούσε τα τελευταία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της λοταρίας της N. Αφρικής, η Intralot ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Gidani Ltd. είναι η κάτοχος της νέας άδειας λειτουργίας της διαχείρισης της εθνικής λοταρίας της χώρας. Η Gidani είναι εταιρεία στην οποία η Intralot συμμετέχει με 20% μέσω της θυγατρικής της Intralot South Africa. Η διάρκεια της νέας άδειας είναι 7 χρόνια και 8 μήνες και η Ιntralot θα διαθέσει τόσο την τεχνολογία όσο και την τεχνογνωσία για τη λειτουργία της εθνικής λοταρίας της Ν. Αφρικής. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα προμηθεύσει το κεντρικό σύστημα διαχείρισης παιχνιδιών «Lotos» καθώς και πάνω από 7.500 τερματικά τύπου Coronis, τα οποία μετά την πρώτη τριετία θα ανέλθουν σε 11.000 σε περίπου ισάριθμα σημεία πώλησης.

Σύμφωνα με την Intralot, η Gidani θα πραγματοποιήσει πάνω από 450 εκατ. ευρώ έσοδα ετησίως.

Σε ό,τι αφορά τη διάθεση δωρεάν μετοχών, αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών. Η διάθεση των δωρεάν μετοχών δεν έχει αποφασισθεί ακόμη, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι μία νέα για κάθε μία παλιά (1ν/1π).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή