EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάθεση 5%-10% από την Καλπίνης – Σίμος μέσω placement

Μεταξύ 5% έως 10% θα κυμαίνεται το ποσοστό που θα διαθέσουν μέσω placement οι βασικοί μέτοχοι της Καλπίνης – Σίμος στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας που έχει ήδη αποφασισθεί. Για το σκοπό αυτό η εισηγμένη έχει ξεκινήσει διαδικασίες ενημέρωσης θεσμικών επενδυτών για τα οικονομικά της μεγέθη. Ηδη, έχουν προγραμματισθεί road show (οδοιπορικά παρουσιάσεων) στο τέλος Σεπτεμβρίου και στα μέσα Οκτωβρίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, η Καλπίνης – Σίμος διαπραγματεύεται αυτή την περίοδο την πώληση ακινήτου συνολικής έκτασης περίπου 5.600 τ.μ. στην περιοχή του Πειραιά, το οποίο δεν χρησιμοποιείται από τη μεταλλουργική επιχείρηση.

Το πρώτο εξάμηνο του 2007 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 33,3% και έφθασε τα 97,4 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 78,3% και έφθασαν τα 6,7 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 94,9 εκατ. ευρώ και η σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 1,3.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας ανήλθε σε 83,2 εκατ. ευρώ και η σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 1,0. Η διοίκηση της εταιρείας, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκτιμά ότι η κερδοφορία του 2007 σε επίπεδο Ομίλου θα είναι μεγαλύτερη της αναμενομένης, προσεγγίζοντας την κερδοφορία-ρεκόρ του 2004.

Sprider: θετική αναθεώρηση

Βελτιωμένα μεγέθη αναμένει η διοίκηση της Sprider για την εταιρική χρήση του 2007, προβαίνοντας σε αναθεώρηση των ήδη διατυπωμένων προβλέψεών της. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να αγγίξει τα 124 εκατ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης 112 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 31,3% έναντι του 2006, ενώ τα κέρδη μετά φόρων εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 55,6% φέτος, αγγίζοντας τα 13 εκατ. ευρώ, από 11 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Σε 69,9 εκατ. ευρώ αποτιμώνται τα μεικτά κέρδη του ομίλου, έναντι πρόβλεψης 59,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA αναμένεται να αυξηθούν κατά 34,7% έναντι του 2006 και να διαμορφωθούν σε 26,8 εκατ. ευρώ από 23,5 εκατ. ευρώ που εκτιμούσαν οι αρχικές προβλέψεις. Εως το τέλος του 2007 προβλέπεται να λειτουργήσουν 10 νέα καταστήματα, εκ των οποίων 8 στο εξωτερικό, ενώ στους στρατηγικούς στόχους του ομίλου εντάσσεται η μακροπρόθεσμη επέκταση του δικτύου καταστημάτων σε 100 Sprider Stores στην Ελλάδα και πάνω από 50 Sprider Stores στο εξωτερικό μέχρι το 2011.

Ανανέωση συμφωνίας

Ανανέωσε τη συμφωνία συνεργασίας της με τον ιταλικό οίκο Tessilform SPA η Elmec Sport. Η ανανέωση καλύπτει έως και την εμπορευματική περίοδο Φθινόπωρο-Χειμώνας 2010-2011 και βάσει της συμφωνίας, η Elmec Sport έχει αναλάβει την αποκλειστική διανομή των γυναικείων ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ Patrizia Pepe στην Ελλάδα, καθώς επίσης και της ομώνυμης παιδικής συλλογής. Παράλληλα με την ανανέωση αυτή, η Elmec Sport θα ξεκινήσει να διανέμει και την ομώνυμη ανδρική συλλογή. Στο πλαίσιο της ανωτέρω συμφωνίας η Elmec Sport λειτουργεί δύο αποκλειστικά καταστήματα Patrizia Pepe, το πρώτο στην οδό Τσακάλωφ 24 στο Κολωνάκι και το δεύτερο εντός του πολυκαταστήματος Attica στην οδό Πανεπιστημίου 9. Η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει η νέα διοίκηση για την περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου της με επώνυμους οίκους και τη διαφοροποίηση και διεύρυνση της πελατειακής της βάσης.

Νέο έργο η ΑΚΤΩΡ-ΕΡΓΩ

Ενα νέο έργο ύψους 37,8 εκατ. ευρώ ανέλαβε η κοινοπραξία των εταιρειών Ακτωρ ΑΤΕ και ΕΡΓΩ ΑΤΕ (με συμμετοχή 65%-35% αντίστοιχα). Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση πρόκειται για την κατασκευή δικτύων διανομής και παροχετευτικών αγωγών φυσικού αερίου στην περιοχή της Βορειοανατολικής και Κεντρικής Αττικής. Φορέας του έργου είναι η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. Συνολικά, η σύμβαση που υπεγράφη αφορά την κατασκευή 250 χιλιομέτρων αγωγών φυσικού αερίου στις ακόλουθες περιοχές του Λεκανοπεδίου: Κηφισιά, Αγ. Παρασκευή, Φιλοθέη, Π. Ψυχικό, Αθήνα, Γαλάτσι, Μελίσσια, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου, Ν. Ψυχικό, Ν. Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ν. Φιλαδέλφεια, Χαλκηδόνα, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση (οι δήμοι αναφέρονται κατά σειρά όγκου κατασκευών).

Ανάκληση παιδικών υποδημάτων

Ανακαλούνται από την αγορά παιδικά υποδήματα μάρκας Caterpillar σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματεάς Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου. H ανάκληση αφορά περίπου 80 τεμάχια, προέλευσης Κίνας, τα οποία έχουν διανεμηθεί στην Ελλάδα από τις 30 Ιανουαρίου 2006. Υπήρχαν αναφορές για μικροπροβλήματα στα κορδόνια που σε εξαιρετικές περιστάσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο πνιγμού για πολύ μικρά παιδιά. Διανομέας των προϊόντων στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Alsinco A.E., η οποία και θα αποζημιώσει πλήρως τους καταναλωτές.

Η ΕΑΣΕ στους πυροπαθείς

Πρωτοβουλία για την παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές αναλαμβάνει η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, καλώντας τα μέλη της να συστρατευθούν σε μια κοινή προσπάθεια αλληλεγγύης του ανώτατου μάνατζμεντ της χώρας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Ειδικότερα, το Δ.Σ. της ΕΑΣΕ στη συνεδρίαση της 13ης/9/2007 αποφάσισε ομόφωνα την άμεση συλλογική συμπαράσταση των μελών της εταιρείας στην αντιμετώπιση των αναγκών των πυροπαθών και κάλεσε όλα τα μέλη της να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. Η ΕΑΣΕ προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού στον οποίο κατατίθενται χρήματα αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή