Μικρή παράταση για ΕΒΖ λόγω εκλογών

Μικρή παράταση για ΕΒΖ λόγω εκλογών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρόωρες εκλογές θα παρατείνουν την ολοκλήρωση της β΄ φάσης του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι 9 προεπιλεγέντες επενδυτές, οι οποίοι υποχρεούνται μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 17.00 να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες θα συνοδεύονται από εγγυητικές επιστολές, αναμένεται να λάβουν ολιγοήμερη παράταση.

Για το σκοπό αυτό η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας και η ΕΒΖ θα συνεδριάσουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για να αποφασίσουν τη νέα ημερομηνία για την ολοκλήρωση της β΄ φάσης του διαγωνισμού.

Να αναφέρουμε ότι οι 9 προεπιλεγέντες επενδυτές είχαν τη δυνατότητα, το προηγούμενο διάστημα, να πραγματοποιήσουν περιορισμένο ειδικό έλεγχο (due diligence) για να υποβάλλουν τη δεσμευτική προσφορά μαζί με την εγγυητική επιστολή. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 11 Ιουλίου 2007 επελέγησαν οι εξής εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών, οι οποίες προχώρησαν στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή της επένδυσης: Μετατροπή των ζαχαρουργείων της Λάρισας και της Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής Βιοαιθανόλης.

Κατά αλφαβητική σειρά είναι οι παρακάτω:

1.Β. Γ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ – ALCO GROUP (Ελλάδα – Βέλγιο).

2.ΒΙΟΕΤΗΑΝΟL OVERSEAS LTD – THE ROYAL BANK OF SCOTLAND (Ην. Βασίλειο).

3.CΑL WEST – PACIFIC ETHANOL (ΗΠΑ).

4.DΑΜCΟ ENERGY A.E. (Ομιλος Κοπελούζος).

5.J&Ρ ΑΒΑΞ Α.Ε. – LURGI AG (Ελλάδα – Γερμανία).

6.ΜΟΤΟR OIL (HELLAS) – ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

7.R. F. ENERGY A.E. (Ομιλος Φειδάκη – Ομιλος Ρέστη).

8.SWΙSSΜΑRΙΝΕ INC. – SOLARIS ENERGY S.A. – VERBIO AG – LBBW (Ελλάδα – Γερμανία).

9.Τ. A. R. K. I. M. AS (Τουρκία).

Οι προκριθέντες υποψήφιοι στρατηγικοί επενδυτές από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα παρέλαβαν ενημερωτικό υπόμνημα με περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την προτεινόμενη επένδυση, τη νέα εταιρεία αλλά και την αναλυτική διακήρυξη της Β΄ φάσης της διαδικασίας. Ταυτόχρονα, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα 2 ζαχαρουργεία σε Λάρισα και Ξάνθη, να συναντηθούν με τη διοίκηση της ΕΒΖ και να διεξάγουν περιορισμένο ειδικό έλεγχο (Due Dilligence) μέσω διαδικασίας αίθουσας πληροφοριών (Data Room).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή