EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνδιάσκεψη για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού εμπορίου

Την πρώτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη διοργανώνουν στις 30 Σεπτεμβρίου οι Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών, Νήσων Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου και Εμπορικών Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο του πρώτου Πανελληνίου Συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς από τις 23 ώς τις 25 Νοεμβρίου. Στη Συνδιάσκεψη, που θα λάβουν μέρος πάνω από 200 Αντιπρόσωποι Εμπορικών Συλλόγων των παραπάνω περιοχών, θα συζητηθούν θέματα του Συνεδρίου που σχετίζονται με το παρόν και το μέλλον του ελληνικού εμπορίου.

Ζητούν μέτρα για το παρεμπόριο

Τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του παρεμπορίου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με επιστολή προς τον δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα. Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ζητεί την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, με τις διοικητικές ποινές να επιβάλλονται άμεσα και να εφαρμόζονται αυτεπάγγελτα οι διαδικασίες κατάσχεσης και απέλασης, καθώς και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Χωρίς δικαιώματα ψήφου

Μηδενίστηκε το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην εταιρεία Περσεύς. Η μεταβολή αυτή επήλθε μετά την άρση στις 21 Σεπτεμβρίου των συμβάσεων ενεχύρου που είχαν παρασχεθεί στην τράπεζα επί μετοχών της εταιρείας από το μέτοχο Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου και Επενδύσεων. Πριν από την ανωτέρω συναλλαγή, η Τράπεζα Πειραιώς κατείχε 4.944.160 δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 28,6771%.

Η κοινωνική δράση του ΣΕΒΤ

Περί τα 8 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο ετησίως προσφέρει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων σε δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την υγεία και τη διατροφή, τον αθλητισμό, μέσα από χορηγίες, δωρεές, υποτροφίες και υποστήριξη ανάλογων προγραμμάτων. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τις εταιρείες να μεγιστοποιήσουν την αξία τους αλλά και να εδραιώσουν τη φήμη τους, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στο περιβάλλον, στην ευρύτερη κοινωνία και στα συμφέροντα των λοιπών «εταίρων».

Το 15ο Career Forum του ΑLΒΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο Career Forum του ALBA Graduate Business School που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2007 στο εκπαιδευτικό και συνεδριακό κέντρο ΑΤΕxcelixi στο Καστρί και έχει στόχο να φέρνει σε επικοινωνία τους φοιτητές όλων των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του ALBA με εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας. Οι εταιρείες που έλαβαν μέρος και οι σπουδαστές του ALBA επωφελήθηκαν αμοιβαία από αυτή τη σημαντική ευκαιρία επικοινωνίας όπου συζήτησαν άμεσες ή μελλοντικές επαγγελματικές συνεργασίες. Στο 15ο Career Forum του ALBA συμμετείχαν 112 φοιτητές από όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του ALBA και παράλληλα, έλαβαν μέρος 118 διακεκριμένες εταιρείες, εκ των οποίων δύο από την Αμερική, μία από την Ολλανδία και μία από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σκοπός τους ήταν η διερεύνηση υποψηφίων για το εξωτερικό στο πλαίσιο του διεθνούς προσανατολισμού του ALBA. Οι εταιρείες εκπροσωπήθηκαν από 190 συνολικά υψηλόβαθμα στελέχη, από τα οποία 15 είναι απόφοιτοι του ALBA. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του 15ου Career Forum πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.500 συνεντεύξεις. Η φετινή διοργάνωση του ALBA Career Forum πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της BP Hellas Α.Ε. και της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακύρωση απόφασης ΥΠΕΧΩΔΕ-ΕΟΤ

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώθηκε ως μη νόμιμη η κοινή απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΕΟΤ, με την οποία είχαν εγκριθεί περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία τουριστικής εγκαταστάσεως στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχή «Ψαλίδι» της νήσου Κω.

Με την απόφαση 2220/ 2007 του ΣτΕ (Ε΄ Τμήμα, πρόεδρος ο κ. Κ. Μενουδάκος, αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου), ειδικότερα έγινε δεκτή η σχετική αίτηση της Ανώνυμης Εταιρείας «Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Κ. Μήτση» και ακυρώθηκε η υπουργική απόφαση, με την οποία είχε εγκριθεί η κατά παρέκκλιση των γενικών όρων δόμησης ανέγερση τουριστικού συγκροτήματος. Με την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ είχε εγκριθεί η αύξηση του αριθμού των ορόφων σε τρεις και τέσσερις, καθώς και για τμήματα του κτιρίου. Επίσης, η αύξηση του ύψους σε 12 μέτρα για τα τετραώροφα και σε εννέα μέτρα για τα τριώροφα τμήματα, η διασπορά των κτισμάτων στο γήπεδο, η αύξηση του ποσοστού καλύψεως σε 20%, η αύξηση του συντελεστή δομήσεως σε 0,4, καθώς και η αύξηση της συνολικής επιφανείας ορόφων πέραν των 4.000 τ.μ. Η απόφαση αυτή κρίθηκε από το ανώτατο δικαστήριο ως μη νόμιμη επειδή εγκρίνει την κατασκευή τουριστικής εγκαταστάσεως, σύμφωνα με τους κατά παρέκκλιση όρους δομήσεως.

Εκδήλωση για τα 30χρονα του ΜUC

«Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» είναι το θέμα εκδήλωσης του εορτασμού των 30 χρόνων του Mediterranean University College που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου. Ομιλήτρια στην εκδήλωση αυτή θα είναι η κορυφαία οικονομολόγος και μαθηματικός, Αρχιτέκτονας του Πρωτοκόλλου του Κιότο και υποψήφια για το Βραβείο Νομπέλ στα Οικονομικά Dr Graciela Chichilnisky. Η καθηγήτρια Graciela Chichilnisky θα τιμηθεί από το Mediterranean University College και το University of Teesside, το Βρετανικό Πανεπιστήμιο με το οποίο συνεργάζεται το Κολέγιο, με το βραβείο του Παγκόσμιου Πολίτη για το Περιβάλλον.

Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, θα τιμήσουν με την παρουσία τους προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μη κυβερνητικών οργανώσεων για το περιβάλλον, κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή