Οι πωλήσεις της Jumbo το α΄ 3μηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις

Οι πωλήσεις της Jumbo το α΄ 3μηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του ομίλου Jumbo κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, 2007-2008. Κατά τη διάρκεια χθεσινής παρουσίασης της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος, κ. Απόστολος Βακάκης, τόνισε ότι οι πωλήσεις κινούνται άνω του 18% στην παρούσα φάση, υπερβαίνοντας τις επίσημες ετήσιες προβλέψεις της εταιρείας, για αύξηση κύκλου εργασιών κατά 10%-12%. Ο ίδιος εξάλλου έσπευσε να επισημάνει ότι οι προβλέψεις της Jumbo δεν βασίζονται στο καλύτερο δυνατό σενάριο, το οποίο εμπεριέχει κίνδυνο. Πάντως, μεσοπρόθεσμα, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει άνοδο του μεριδίου αγοράς που διαθέτει, στο 38%, αλλά και ετήσιο ρυθμό αύξησης σε χρονικό ορίζοντα τριετίας το 15%, τόσο στις πωλήσεις όσο και στα κέρδη. Για το ίδιο διάστημα σχεδιάζονται επίσης επενδύσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ. Κατόπιν αυτών, η διοίκηση της Jumbo θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος 32 λεπτών ανά μετοχή, αυξημένο κατά 39% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Βακάκη ενώπιον της ΕΘΕ, η πορεία της Jumbo κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας χρήσης ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις, παρά το γεγονός ότι ένα κατάστημά της δεν λειτούργησε για έναν μήνα, λόγω πυρκαγιάς. Η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύτηκε επίσης να εξετάσει αν θα προβεί σε ανοδική αναθεώρηση κερδών στο τέλος του πρώτου εξαμήνου (31 Δεκεμβρίου ’07), στο οποίο περιλαμβάνεται και το δεύτερο τρίμηνο, που χαρακτηρίζεται από έντονη και θετική εποχικότητα. Εκείνο το διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και το πρώτο κατάστημα Jumbo στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ετσι, σε αυτή τη φάση συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια της εισόδου αλυσίδας στην ευρύτερη αγορά της Βαλκανικής. Στις 30 Ιουνίου 2007 λειτουργούσαν 39 καταστήματα JUMBO από τα οποία τα 16 βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής, τα 21 στην ελληνική περιφέρεια και τα 2 στην Κύπρο.

Κατά τη 12μηνη οικονομική χρήση 2006-07, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 21,8% και διαμορφώθηκε στα 342,7 εκατ. ευρώ ενώ, παρά την ανατίμηση του κινεζικού γουάν και των κινεζικών επιτοκίων, το μεικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε για μια ακόμα χρονιά, κατά 60 μονάδες βάσης στο 53,2%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 27,4% στα 105,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 37,4% στα 67,9 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι κατά το 2007 ο όμιλος ελέγχθηκε φορολογικά για τις οικονομικές χρήσεις 2004, 2005 και 2006, με αποτέλεσμα τα φετινά αποτελέσματα χρήσεως να περιλαμβάνουν φόρους και προσαυξήσεις ύψους 234.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή