O ΔΗΚΤΗΣ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα τον διαψεύσει η πραγματικότητα»

Με κατανόηση και συμπάθεια αντιμετώπισαν στο υπουργείο Οικονομίας τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο κ. Αλογοσκούφης θα ανακοινώσει αύξηση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες έως το τέλος του έτους. Στο οικονομικό επιτελείο εξέλαβαν τη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη ως πυροτέχνημα αντιπερισπασμού στη δύσκολη χθεσινή ημέρα για την αξιωματική αντιπολίτευση, και υπό αυτήν την έννοια αρνήθηκαν να τη σχολιάσουν, αφήνοντας -όπως είπαν- να τον διαψεύσει η πραγματικότητα. Επισήμως, πάντως, η θέση του κ. Αλογοσκούφη στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ παραμένει ότι δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του.

Η Εθνική Ασφαλιστική δεν πωλείται

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής σε μεγάλο ασφαλιστικό όμιλο η Εθνική Τράπεζα, η οποία πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποίησε την προθεσή της να υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής ασφαλιστικής. Οι επιτελείς της ΕΤΕ εξετάζουν διάφορα σενάρια για το μέλλον της εταιρείας και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως άλλωστε κατά καιρούς έχουν δηλώσει κορυφαία στελέχη του ομίλου. Στο μεταξύ χθες η ΕΤΕ ανακοίνωσε ότι μέσω Χρηματιστηρίου απέκτησε στις 25 Σεπτεμβρίου 15.279.164 μετοχές της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 11,83% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφων της εταιρείας στην τιμή των 5,5 ευρώ ανά μετοχή (στην τιμή της δημόσιας πρότασης). Μετά την αγορά αυτή το ποσοστό της ΕΤΕ στην Εθνική Ασφαλιστική ανήλθε στο 88,75% από 76,92%.

Ενημερωμένος παλαιόθεν

Αρκετά ενημερωμένος φάνηκε ο νέος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, αλλά και τις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν στον τουριστικό κλάδο κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε χθες με τους τουριστικούς συντάκτες. Μάλιστα, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον που είχε για τον τομέα πολλά χρόνια πριν του εμπιστευθεί το χαρτοφυλάκιο ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε ότι ήταν μεταξύ των υπερασπιστών της ιδέας για τη δημιουργία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Απελθέτω απ’ εμού…

Ενοχλημένος είναι ο Γιώργος Αλογοσκούφης με όσους τον εμφανίζουν άλλοτε ως υπερυπουργό και άλλοτε ως «τσάρο της οικονομίας» να πατρονάρει -αν δεν διορίζει κιόλας- υπουργούς στα συναρμόδια υπουργεία. Δεν απεχθάνεται απλώς τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς (εγώ δεν είμαι τσάρος, είμαι μουζίκος της οικονομίας είχε πει κάποτε αποποιούμενος τον «τίτλο») αλλά τους θεωρεί και ύποπτους…

Με τους επιτυχόντες

Είχαμε γράψει προ ημερών ότι ο νέος γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Λ. Παπάζογλου θα διατηρήσει και την εποπτεία των αποκρατικοποιήσεων και πως η ειδική γραμματεία αποκρατικοποιήσεων θα εκπέσει σε γενική διεύθυνση. Επικεφαλής αυτής της διεύθυνσης θα τοποθετηθεί ο έως σήμερα σύμβουλος του υπουργού Οικονομίας κ. Ηλίας Ματζουνέας, που είχε σημαντική συμβολή στην κατάρτιση του επενδυτικού νόμου. Ο κ. Αλογοσκούφης συνεχίζει να επιλέγει μεταξύ των νέων σε ηλικία συνεργατών του που «ψήθηκαν» την πρώτη τετραετία και δοκιμάζονται τη δεύτερη στα δυσκολότερα.

Εγκατέλειψε, αλλά κέρδισε!

Υστερα από ένα περίπου χρόνο και αφού προηγήθηκαν αλλεπάλληλες δημόσιες προτάσεις και βελτιωμένες προσφορές, ο όμιλος Aspis Holding, εγκατέλειψε την προσπάθεια διεκδίκησης της κυπριακής Universal Bank… Τα κέρδη των 3,5 εκατ. ευρώ επιμερίζονται στην Aspis και στην Commmercial Value κατά 850 χιλιάδες ευρώ και 2,6 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα και όπως ανακοινώθηκε το ποσοστό μεταβιβάστηκε στην εταιρεία Interhip Navigation. Σημειώνεται ότι η κούρσα διεκδίκησης ποσοστού κατ’ ελάχιστο 20% και κατά μέγιστο 50% +1 του κεφαλαίου της Universal Bank είχε ξεκινήσει τον περασμένο Αύγουστο, με τον όμιλο της Aspis, ο οποίος προσέφερε 1,56 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η αποχώρηση έγινε στην τιμή των 3,80 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή