UBS και Citi: θετική για τον ΟΤΕ η απορρόφηση της Cosmote

UBS και Citi: θετική για τον ΟΤΕ η απορρόφηση της Cosmote

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως προεόρτια για την απορρόφηση της Cosmote από τον ΟΤΕ ερμηνεύουν την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της πρώτης, κ. Ευάγγελου Μαρτιγόπουλου, εκθέσεις των τραπεζών UBS και Citi, που πάντως βλέπουν θετικά μια τέτοια προοπτική για τη μετοχή του δεύτερου. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η αγορά, δίνοντας ώθηση 3,35% στη μετοχή του ΟΤΕ που έκλεισε στα 25,94 ευρώ και 1,91% στα 24,50 ευρώ για τη μετοχή της Cosmote.

Η έκθεση της Citi πλέκει το εγκώμιο του κ. Μαρτιγόπουλου λέγοντας ότι «θεωρείται ένας από τους καλύτερους μάνατζερ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα». «Μόνο η προοπτική της απορρόφησης της εταιρείας αμβλύνει την επίπτωση από αυτήν την αλλαγή στη μετοχή της» συμπληρώνει η Citi και θυμίζει ότι ο κ. Μαρτιγόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να μείνει στην εταιρεία σε περίπτωση εξαγοράς της. «Περιμένουμε να ανακοινώσει ο ΟΤΕ προσφορά εξαγοράς με μετρητά στις επόμενες λίγες ημέρες» συνεχίζει η έκθεση της Citi και περιμένει ότι αυτή θα γίνει στην τιμή των 24-25 ευρώ, δηλαδή με πρίμιουμ 5-10% έναντι της μέσης τιμής εξαμήνου (22,8 ευρώ). Η Citi δίνει τιμή στόχο τα 26 ευρώ για τη μετοχή της Cosmote, την οποία θεωρεί ότι είναι κάτω από το επίπεδο του fair value, αλλά και απίθανο να γίνει προσφορά με μεγαλύτερη τιμή από αυτήν. «Είναι συνεπώς πιθανόν ότι οι μέτοχοι του ΟΤΕ θα βγουν κερδισμένοι σε σχέση με τους μετόχους της Cosmote από μια τέτοια συμφωνία» υπογραμμίζει η αμερικανική τράπεζα. Σε αυτήν την τιμή η Citi εκτιμά ότι η απορρόφηση θα ενισχύσει τα κέρδη του ΟΤΕ κατά 9% στο οικονομικό έτος 2009. Για τον ΟΤΕ δίνει τιμή στόχο τα 27 ευρώ και επίσης σύσταση «αγορά».

Από την πλευρά της η έκθεση της UBS, που εκδόθηκε πριν ακόμη επιβεβαιωθεί η παραίτηση Μαρτιγόπουλου, εκτιμά επίσης ότι η κίνηση σηματοδοτεί ενδεχόμενη προσφορά εξαγοράς. Και η UBS αναφέρει ότι ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος ήταν δυνατό χαρτί της Cosmote, αλλά θεωρεί ότι η αγορά δεν θα ανησυχήσει γι’ αυτό λόγω του «παιχνιδιού» που ανοίγει πάνω στο ενδεχόμενο της απορρόφησης. Κατά την εκτίμηση της UBS η απορρόφηση της Cosmote θα ενισχύσει κατά 15% τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΤΕ αν γίνει με μετρητά και κατά 5% αν γίνει με μετοχές. Θεωρεί ευκολότερη την απορρόφηση με μετοχές, καθώς ο ΟΤΕ ελέγχει το 66% της Cosmote. «Οι συνέργειες θα είναι σημαντικές, ιδίως στο δίκτυο διανομής, μετά την εξαγορά του «Γερμανού»», σημειώνει η ελβετική τράπεζα. Η UBS δίνει τιμή στόχο τα 26,50 ευρώ με σύσταση «αγορά» για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή