ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ασπίδα προστασίας στον ΟΤΕ από επιθετική εξαγορά

Ξεκαθάρισε εν πολλοίς η κυβέρνηση τη θέση της σχετικά με τον ΟΤΕ, αναφέροντας ότι οποιαδήποτε επιθετική προσφορά για την απόκτηση του οργανισμού, θα την βρει αντιμέτωπη.

Από την άλλη πλευρά, η ΜarfiΙnvestment Group, γνωστοποιώντας τις προθέσεις της για τον ΟΤΕ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον έλεγχο του οργανισμού, αλλά παράλληλα δήλωσε ότι πρόθεσή της είναι να συνεργαστεί άριστα με τον βασικό μέτοχο του οργανισμού, το δημόσιο. Η επενδυτική εταιρεία ζήτησε εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, κάτι που αναμένεται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση. Η τοποθέτηση αυτή, έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη με τον αντιπρόεδρο της MIG, κ. Α. Βγενόπουλο, και στο πλαίσιο της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομίας. Η MIG χαρακτήρισε την κίνησή της στον ΟΤΕ ως στρατηγικού/μακροπρόθεσμου επενδυτικού χαρακτήρα και αυτοπροσδιορίστηκε ως μη-κερδοσκοπικό ή equity fund.

Ο κ. Αλογοσκούφης, μιλώντας χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό αποσαφήνισε ότι η διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης για στρατηγικό επενδυτή αφορά αποκλειστικά έναν μεγάλο ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό. Επιπλέον δήλωσε ότι σε άλλη περίπτωση τη στρατηγική και επιχειρησιακή πορεία του ΟΤΕ θα ελέγχει το Δημόσιο. Τέλος σημείωσε ότι το 28% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει το Δημόσιο, εγγυάται την αποτροπή μιας επιθετικής προσφοράς στον ΟΤΕ.