Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ από το Κτήμα Σπυρόπουλου

Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ από το Κτήμα Σπυρόπουλου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 2,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το συνολικό κόστος των νέων εγκαταστάσεων του Κτήματος Σπυρόπουλου στην Αρχαία Νεμέα, επένδυση η οποία κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αναπτυξιακοί του στόχοι, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Στην εν λόγω περιοχή τέθηκε ήδη σε λειτουργία το νέο οινοποιείο συνολικής χωρητικότητας 4.000 HL στο οποίο θα γίνεται πλέον η οινοποίηση όλων των ερυθρών οίνων του Κτήματος αλλά και κάποιων νέων που βρίσκονται σε στάδιο σχεδιασμού. Ο αμπελώνας του Κτήματος στην Αρχαία Νεμέα είναι έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων. Αμεσα δε, πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση κτιρίου για τη διενέργεια πολλαπλών εκδηλώσεων γύρω από το κρασί. H οινοποίηση των λευκών οίνων θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις της Μαντινείας.

Επιδίωξη της εταιρείας Αρκας A.E., που διαχειρίζεται το Κτήμα Σπυρόπουλου, είναι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια οι εξαγωγές να καλύψουν το 30-35% των πωλήσεων σε όγκο από 25% που είναι σήμερα. H εταιρεία εξάγει περίπου 130.000 φιάλες οίνου σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά, Ιαπωνία και Κίνα, ενώ η σημαντικότερη χώρα-πελάτης της είναι η Ελβετία η οποία απορροφά το 30% των εξαγωγών της. Οι επιδόσεις στην Ελβετία σχετίζονται με τη μεγάλη ανταπόκριση που έχουν εκεί τα βιολογικά προϊόντα και οι οίνοι του Κτήματος, πλην δύο ετικετών, είναι βιολογικής καλλιέργειας. Με την παραγωγική δυναμικότητα να ανέρχεται σε 600.000 φιάλες και με στόχο να φθάσει τις 800.000 φιάλες, η εταιρεία αναμένει φέτος τζίρο ύψους 2,2-2,3 εκατ. ευρώ έναντι 2 εκατ. ευρώ το 2006. Επιπλέον είναι κερδοφόρα και τα διανεμόμενα προς τους μετόχους κέρδη πέρυσι ανήλθαν σε 150.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή