Μηχανική Ρωσίας: νέα αύξηση 20 εκατ. ευρώ

Μηχανική Ρωσίας: νέα αύξηση 20 εκατ. ευρώ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 20 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα η Μηχανική Ρωσίας, στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της στη Μόσχα. Ηδη, ο όμιλος της Μηχανικής ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της τέταρτης κατά σειρά αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής στη Ρωσία, επίσης κατά το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, το μετοχικό κεφάλαιο της Michaniki Russia διαμορφώνεται πλέον σε 60 εκατ. ευρώ, με τη Μηχανική Α.Ε. να ελέγχει το 65%, την ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ να διαθέτει το 25%, ενώ το υπόλοιπο επιμερίζεται στις Ελληνικά Σωληνουργεία (6,67%) και Μάρμαρα Καβάλας (3,33%). Οπως αναφέραμε, σύντομα θα γίνει και νέα αύξηση, ώστε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας να ανέλθει σε 80 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Μηχανική Ρωσίας δρομολογεί ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης ακινήτων, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη 1,32 εκατ. τ.μ. κτιρίων γραφείων, οικιστικών συγκροτημάτων και εμπορικών κέντρων σε σύνολο οκτώ έργων έως τα τέλη του 2013.

Εσοδα 2,74 δισ. δολ.

Από τα έργα αυτά, η εταιρεία αναμένει έσοδα ύψους 2,74 δισ. δολαρίων. Σημειωτέον ότι σύντομα αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με την είσοδο των δραστηριοτήτων της Μηχανικής στο real estate σε κάποια ξένη χρηματιστηριακή αγορά, με την ΑΙΜ (Alternative Investment Market) του Λονδίνου να προβάλει ως επικρατέστερη επιλογή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή