Ο Οκτώβριος φέρνει μεγάλες παρουσιάσεις

Ο Οκτώβριος φέρνει μεγάλες παρουσιάσεις

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ερχομός του Οκτωβρίου σηματοδοτεί και την διεξαγωγή του μεγαλύτερου Roadshow για εισηγμένες επιχειρήσεις που πραγματοποιείται στο εξωτερικό.

Στις 3 Οκτωβρίου ξεκινά το 2ο Roadshow (οδοιπορικό παρουσιάσεων) ελληνικών επιχειρήσεων, που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με την υποστήριξη του Bloomberg και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου.

Το Roadshow θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του Bloomberg στο Λονδίνο, θα διαρκέσει 2 ημέρες και θα συμμετάσχουν 39 ελληνικές επιχειρήσεις εκπρόσωποι των οποίων θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 700 συναντήσεις με 138 ξένους θεσμικούς επενδυτές. Σε σχέση με το περσινό Roadshow παρατηρείται πολύ αυξημένη συμμετοχή, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που είχαν λάβει μέρος πέρyσι στο Roadshow ήταν 30 και οι θεσμικοί επενδυτές 92.

Πρόκειται να συμμετάσχουν οι εξής εισηγμένες: Alpha Bank, Attica, Cosmote, Εfg Eurobank, Fourlis, Frigoglass, Info-Quest, J&P Αβαξ, Lamda Development, Proton, S&B, Sprider, Ασπίς Τράπεζα, Βιοχάλκο, ΓΕΚ-Τέρνα, Σαράντης, Υγεία, Ελβαλ-Χαλκόρ, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΕΧ, Ηλεκτρονική Αθηνών, Ιασώ, Ιατρικό Αθηνών, Ιντραλότ, Μηχανική, Μότορ Οϊλ, Μυτιληναίος, ΝΕΛ, Νεοχημική, Νηρεύς, ΟΠΑΠ, Σιδενόρ-Σωληνουργεία Κορίνθου, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τιτάν, Τράπεζα Κύπρου και Τράπεζα Πειραιώς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την «ελληνική ημέρα» στο Λονδίνο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 80 εισηγμένες, ενώ έχουν ξεπεράσει τους 50 οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτικοί όμιλοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο επικείμενο ελληνικό Roadshow. Τα οφέλη από τη συμμετοχή των εισηγμένων στις διεθνείς παρουσιάσεις είναι προφανή την τελευταία διετία, όταν ουσιαστικά ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των ελληνικών επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού. Παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στην κεφαλαιοποίηση των εταιρειών, γεγονός που οφείλεται στην είσοδο ξένων επενδυτών στα μετοχικά κεφάλαια των ελληνικών επιχειρήσεων. Μη λησμονούμε, εξάλλου, ότι σήμερα το 60% των ημερήσιων συναλλαγών διενεργείται από ξένα χαρτοφυλάκια. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται και από το επίπεδο της εκπροσώπησης που έχουν οι εταιρείες. Συγκεκριμένα, στο Roadshow θα παραβρεθούν 81 εκπρόσωποι εταιρειών, εκ των οποίων οι 30 κατέχουν θέσεις προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων, γενικών διευθυντών και οικονομικών διευθυντών.

Τη τελευταία τριετία αναπτύχθηκε ο θεσμός των οδοιπορικών παρουσίασης των εισηγμένων επιχειρήσεων, μετά την επιθυμία των ξένων επενδυτικών οίκων να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Το πρώτο ελληνικό Roadshow στο Λονδίνο που πραγματοποιήθηκε πέρυσι ακριβώς το ίδιο διάστημα, είχε προκύψει ως βασικό συμπέρασμα των διήμερων συναντήσεων ότι οι επικεφαλής των ξένων θεσμικών επενδυτών ζητούσαν από τους Ελληνες επιχειρηματίες να έχουν συγκεκριμένα business plan, για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, ενώ επιθυμούσαν ακριβή ενημέρωση για την οικονομική πορεία των επιχειρήσεων. Αν. Ντοκασ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή