Με συνεργασίες στην ηλεκτροπαραγωγή η ανάπτυξη της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια

Με συνεργασίες στην ηλεκτροπαραγωγή η ανάπτυξη της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πολιτική των συνεργασιών με τρίτους στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής θα στηριχτεί η ανάπτυξη της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια. Αυτό επιβεβαιώνει και επισημοποιεί με δηλώσεις του ο προέδρος και διευθύνων συμβούλου της επιχείρησης κ. Τάκης Αθανασόπουλου κατά τη διάρκεια της τελετής κοπής της πίτας χθες, στην οποία παραβρέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.

Ο κ. Αθανασόπουλος έκανε σαφές χθες ότι οι συμφωνίες συνεργασίας που έχουν ανακοινωθεί ήδη τόσο με την γερμανική εταιρεία RWE όσο και με τη Χαλυβουργική, αποτελούν την απαρχή μιας νέας στρατηγικής για την Επιχείρηση, που στόχο έχει την ενίσχυση της θέσης της στην επερχόμενη ανταγωνιστική εσωτερική αλλά και διεθνή αγορά.

Και τρίτη συμφωνία

«Η ΔΕΗ παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην πολιτική των συνεργασιών με τρίτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και τρίτη παρόμοια συμφωνία με ιδιώτη εταίρο. Απευθυνόμενος μάλιστα στους εργαζόμενους, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους στην επιχείρηση.

Ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε το 2008 έτος ορόσημο για τη ΔΕΗ, έτος δυναμικής ανάπτυξης και προώθησης των επενδύσεων, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημείωσε ότι παραμένουν ακόμη από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, εγείροντας εμμέσως θέμα παιρετέρω αυξήσεων από αυτές που διασφάλισε ήδη μέσω υπουργικής απόφασης (15% μεσοσταθμική για το 2008).

Βήμα βήμα

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας χαρακτήρισε τη συνεργασία συμπαραγωγής με τη Χαλυβουργική ως δείγμα ενίσχυσης του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρισμού. «H απελευθέρωση προχωράει βήμα βήμα», τόνισε ο υπουργός και προέβλεψε ότι η αγορά αυτή πολύ σύντομα θα ακολουθήσει την πορεία της αγοράς των τηλεπικοινωνιών. Ανησυχίες σχετικά με την πολτική των συνεργασιών που εφαρμόζει η διοίκηση της ΔΕΗ εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Νίκος Φωτόπουλος και επεσήμανε την ετοιμότητα του συνδικάτου των εργαζομένων για αντιμετώπιση και αντίδραση σε κάθε σχέδιο συρρίκνωσης και απαξίωσης της επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή