Σε μακροπρόθεσμο δανεισμό προχωράει ο ΟΤΕ λόγω Cosmote

Σε μακροπρόθεσμο δανεισμό προχωράει ο ΟΤΕ λόγω Cosmote

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου, αναμένεται να κλείσει το θέμα του δανεισμού του ΟΤΕ, σχετικά με την εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote. Ο ΟΤΕ προτίθεται να μετατρέψει το βραχυπρόθεσμο δανεισμό (bridge loan) ύψους 2,9 δισ. ευρώ που σύναψε με τη Merrill Lynch στο τέλος Οκτωβρίου σε μακροπρόθεσμο δανεισμό, μέσω ομολογιακού δανείου.

Το νέο ομολογιακό δάνειο που θα συναφθεί θα είναι μικρότερου ύψους από το βραχυπρόθεσμο δανεισμό και εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου σε 2,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διοίκηση του Οργανισμού πρυτανεύει η άποψη της αξιοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων της επιχείρησης, αλλά και των νέων κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από την πώληση της Ιnfote στο τέλος του 2007. Με τον νέο δανεισμό, εφόσον αυτός ανέλθει στο προαναφερόμενο ύψος, ο συνολικός δανεισμός του ομίλου ΟΤΕ θα ανέλθει σε περίπου 6,2 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα επιτύχει καλούς όρους δανεισμού, καθώς θεωρεί ότι οι συνθήκες στις αγορές είναι καλές. Επιπλέον, ελπίζει ότι η σύναψη του νέου ομολογιακού δανείου, θα επιτρέψει την περαιτέρω εξομάλυνση των σχέσεών της διοίκησης με τη Marfin Investment Group (ΜΙG).

Για τις ανάγκες του δανεισμού του ΟΤΕ, η θυγατρική του στο Λονδίνο OTE plc, διοργανώνει συναντήσεις τόσο με τράπεζες όσο και με επενδυτές, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα του δανεισμού. Οι παρουσιάσεις της διοίκησης του ΟΤΕ ξεκινούν από 15/1/2008 και θα διαρκέσουν μια εβδομάδα. Συναντήσεις με επενδυτές και τραπεζίτες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και ενδεχομένως σε Ολλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός του ΟΤΕ ήταν ο βασικός παράγοντας σύγκρουσης της MIG με τη διοίκηση του Οργανισμού. Η τελευταία απέστειλε εξώδικα προς τα μέλη του Δ.Σ. για τις αποφάσεις τους να εγκρίνουν τον βραχυχρόνιο δανεισμό της εταιρείας, τον οποίο η ίδια αξιοποίησε με την αγορά των μειοψηφικών συμμετοχών στην Cosmote.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή