Με ελικοφόρα αεροπλάνα και δέκα jet ενισχύει τον στόλο της η Olympic Air

Με ελικοφόρα αεροπλάνα και δέκα jet ενισχύει τον στόλο της η Olympic Air

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύει σταδιακά τον στόλο της η θυγατρική της MIG που πρόκειται να αναλάβει το πτητικό έργο της νέας Ολυμπιακής. Μετά την παραγγελία ελικοφόρων που θα αναλάβουν κυρίως το δίκτυο του εσωτερικού, στελέχη της εταιρείας αναζητούν μεγάλα αεροπλάνα τύπου jet, για το δίκτυο του εξωτερικού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Olympic Air θα προχωρήσει αρχικά σε βραχυχρόνια μίσθωση jet προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πρώτων μηνών λειτουργίας, ενώ θα περιμένει την παραλαβή των αεροσκαφών που θα έχει παραγγείλει. Πρόθεση είναι να εξοπλιστεί με όσο το δυνατόν νεότερα αεροσκάφη, ενώ επικεντρώνει το ενδιαφέρον της τόσο σε jet 2ετίας ή 3ετίας όσο και σε καινούργια (αγορά και μακροχρόνια μίσθωση). Ωστόσο, οι χρόνοι παράδοσης καθυστερούν συνήθως για αεροσκάφη με αυτές τις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα η εταιρεία να προσφύγει αρχικώς στη λύση της βραχυχρόνιας μίσθωσης (wet lease) ώστε να καλύψει τις ανάγκες του πρώτου διαστήματος. Εως την 1η Οκτωβρίου, οπότε και η εταιρεία θα αναλάβει το πλήρες πτητικό έργο των Ολυμπιακών Αερογραμμών, η Olympic Air προγραμματίζει να έχει στη διάθεσή της περίπου 10 jet για την κάλυψη του δικτύου εξωτερικού.

Παράλληλα, η εταιρεία προχωρεί σταδιακά στη μίσθωση ελικοφόρων τα οποία θα καλύψουν το εσωτερικό της χώρας και κυρίως τα άγονα δρομολόγια στον διαγωνισμό που θα ολοκληρωθεί έως τις 10 Αυγούστου, τελική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών από τις τρεις έως τώρα ενδιαφερόμενες εταιρείες (Olympic Air, Aegean Airlines, Athens Airways). Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η συμφωνία παραγγελίας της MIG Aviation 3 Limited (θυγατρική της MIG) με την καναδική Bombardier για οκτώ ελικοφόρα αεροσκάφη. Η παραγγελία αφορά οκτώ αεροσκάφη τύπου Q400 μεταξύ των οποίων και τέσσερα Q400NextGen, 68 – 78 θέσεων έναντι 224 εκατ. δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή