Αυξάνονται διαρκώς τα ξενοδοχεία με ολοκληρωμένο πακέτο διαμονής

Αυξάνονται διαρκώς τα ξενοδοχεία με ολοκληρωμένο πακέτο διαμονής

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνεται οι αριθμός των ελληνικών ξενοδοχείων υψηλών κατηγοριών που προσφέρουν υπηρεσίες all inclusive (όλα εντός τιμής) βελτιώνοντας το παρεχόμενο προϊόν τους.

Η ιδέα του all inclusive αρχικά ξεκίνησε στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία για να βοηθήσει τους παραθεριστές να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Το πρόγραμμα All Inclusive περιέχει όλα τα γεύματα και τις υπηρεσίες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην τιμή μαζί με τη διαμονή στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, περισσότερες από 100.000 ξενοδοχειακές κλίνες ενοικιάζονται στην Ελλάδα με το σύστημα του all inclusive και το μερίδιο συνεχώς βαίνει αυξανόμενο.

Ποιοτική στροφή

Αυτό που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι η μετατόπιση του ενδιαφέροντος για τη λειτουργία ξενοδοχείων με το σύστημα all inclusive από τις 2 και 3 αστέρων μονάδες στις 4 έως 5 αστέρων.

Μάλιστα, σε ορισμένους μαζικούς προορισμούς το ποσοστό των ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων που παρέχουν υπηρεσίες all inclusive αγγίζει σχεδόν το 50%.

H κριτική που έχει ασκηθεί κατά καιρούς για τα ξενοδοχεία που εφαρμόζουν το σύστημα all inclusive αφορά την ποιότητα των προϊόντων που παρέχονται, την απαίτηση να φορούν οι επισκέπτες τα γνωστά «βραχιολάκια» και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, καθώς οι τουρίστες μένουν εντός των μονάδων. Οπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του διαδικτυακού γραφείου κρατήσεων ξενοδοχείων www. youtravel. com κ. Γιάννης Κεντ, υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές σε σχέση με το παρελθόν και στην Ελλάδα απολαβής υπηρεσιών ποιοτικού all inclusive. Επίσης, σημειώνει ότι υπάρχει δυνατότητα να αντικατασταθούν τα βραχιολάκια με ηλεκτρονικές κάρτες αναγνώρισης του πελάτη στα σημεία εξυπηρέτησης και εστίασης εντός των μονάδων.

«Εγκλειστοι» τουρίστες

Ο κ. Κεντ με την ιδιότητα και του ιδρυτή της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aquis -οι μονάδες της οποίας προσφέρουν ποιοτικό all inclusive- εφαρμόζει μια πρωτοποριακή μέθοδος με τη συνεργασία επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όπου λειτουργούν τα ξενοδοχεία ώστε οι τουρίστες να βγαίνουν και εκτός αυτών. Οι μονάδες παρέχουν στους πελάτες τους μία εκπτωτική κάρτα επιχειρήσεων (εστιατορίων, χρυσοχοείων κ. ά.) που λειτουργούν στην περιοχή, προτρέποντάς τους με αυτόν τον τρόπο να βγουν και να ξοδέψουν χρήματα, καθώς έτσι κι αλλιώς έχουν προπληρώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες εντός των ξενοδοχείων. Ηδη, στην Κέρκυρα η Aquis, που ελέγχει τέσσερις μονάδες, παρέχει εκπτωτική κάρτα για τις υπηρεσίες σε περίπου 120 επιχειρήσεις. Το ίδιο θα κάνει το επόμενο διάστημα και στην Κρήτη, όπου επίσης ελέγχει τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Κεντ, το www. youtravel. com στην τρίτη χρονιά λειτουργίας του αναμένεται να πραγματοποιήσει τζίρο 110 εκατ. ευρώ από 115 εκατ. ευρώ πέρυσι και 70 εκατ. ευρώ το 2007.

Σημειώνεται ότι ο τζίρος της πέρυσι κατά 42% αφορούσε ισπανικά ξενοδοχεία, το 20% αιγυπτιακά, από 15% είχαν η Ελλάδα και η Τουρκία και το υπόλοιπο κάλυψαν τα ξενοδοχεία των λοιπών μεσογειακών χωρών.

Αύξηση κρατήσεων

Μέχρι στιγμής, εμφανίζουν πτώση οι διαδικτυακές κρατήσεις προς Ισπανία, στην Αίγυπτο και στη Τουρκία βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, ενώ αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις προς Ελλάδα.

Φέτος, η www. youtravel. com διοχετεύει κρατήσεις σε 2.500 ξενοδοχεία από 2.800 πέρυσι καθώς, όπως σημειώνει ο κ. Κεντ, έχει προχωρήσει σε μία επιλεκτικότερη επιλογή των συνεργασιών του.

Στην Ελλάδα συνεργάζεται με περισσότερα από 500 ξενοδοχεία. Οπως προβλέπει, φέτος θα εξυπηρετηθούν μέσω του www. youtravel. com περίπου 800.000 τουρίστες σε σχέση με 500.000 που είχαν εξυπηρετηθεί πέρυσι.

Κόστος υπηρεσιών

Οι ξενοδοχειακές μονάδες κατηγοριοποιούν τις υπηρεσίες all inclusive οι οποίες πληρώνονται και ανάλογα. Αρα, οι τουρίστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν αγοράζουν πακέτα all inclusive σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων (για παράδειγμα αν τα ποτά έχουν διεθνείς ετικέτες), για τις παροχές που προσφέρουν, πόσες και ποιες ώρες παρέχονται αυτές.

Για παράδειγμα, η www. youtravel. com παρέχει υπηρεσίες all inclusive τεσσάρων διαβαθμίσεων και οι τιμές ξεκινούν αυτή την περίοδο για διακοπές μιας εβδομάδας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από 42 ευρώ την ημέρα το άτομο. Οι παροχές ποικίλλουν, από την κατηγορία youtravel light (η οποία περιλαμβάνει τη διατροφή και τα ποτά μόνο), έως την κατηγορία youtravel premium.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT