Ματαιώνεται η συγχώνευση Ακτορα και Παντεχνικής

Ματαιώνεται η συγχώνευση Ακτορα και Παντεχνικής

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόφαση να ματαιώσει τελικά την προωθούμενη συγχώνευση μεταξύ της Ακτωρ και της Παντεχνικής με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, προχώρησε η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της στρατηγικής που χαράσσει ο όμιλος για την επανάκριση των εργοληπτικών του πτυχίων. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι τυχόν απορρόφηση της Παντεχνικής από την Ακτωρ δεν εξυπηρετεί τους στόχους του ομίλου.

Ετσι, η Ακτωρ θα εξακολουθήσει να κατέχει το πτυχίο της ανώτατης εργοληπτικής τάξης (Εβδομης), καθώς αναμένει σύντομα τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ, έχοντας καταθέσει τον απαιτούμενο φάκελο. Με τη σειρά της η Παντεχνική είναι πιθανό να κινηθεί για τη διεκδίκηση του πτυχίου ΣΤ΄ Τάξης, προσφέροντας στον όμιλο μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά την ανάληψη έργων του Δημοσίου. Αλλωστε, όπως επεσήμαναν χθες ανώτατα στελέχη της Ακτωρ, ούτως ή άλλως η Παντεχνική είναι 100% θυγατρική του ομίλου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άμεση ανάγκη απορρόφησής της.

Οσον αφορά τις προοπτικές της τρέχουσας χρήσης, η διοίκηση της Ελλάκτωρ αναμένει το προσεχές διάστημα την υπογραφή νέων συμβάσεων έργων, προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ. Ηδη, ο όμιλος έχει αναδειχθεί σε προτιμητέο ανάδοχο για έργο 70 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η υπογραφή σύμβασης με το ρουμανικό Δημόσιο για συγχρηματοδοτούμενο έργο αυτοκινητόδρομου, αξίας 2,4 δισ. ευρώ. Κατόπιν τούτου, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο, το οποίο σήμερα διαμορφώνεται σε 4,4 δισ. ευρώ, θα ενισχυθεί σημαντικά.

Ο κύκλος εργασιών του 2009 αναμένεται να ανέλθει σε 2 δισ. ευρώ, ελαφρά υψηλότερος από το προηγούμενο έτος, ενώ η κερδοφορία προβλέπεται να παραμείνει σταθερή.

Σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε ομάδα αναλυτών στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Greek Conference, αναφέρθηκε η πρόθεση συμμετοχής της Ελλάκτωρ στους νέους διαγωνισμούς συγχρηματοδοτούμενων έργων που αναμένεται να προκηρύξει τους επόμενους μήνες το ΥΠΕΧΩΔΕ. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, προϋπολογισμού 1,65 δισ. ευρώ και για το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης στο Καστέλλι, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT