Θαλασσινό νερό στις πισίνες των ξενοδοχείων διεθνώς, πλην της Ελλάδας

Θαλασσινό νερό στις πισίνες των ξενοδοχείων διεθνώς, πλην της Ελλάδας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να επιτραπεί η υδροδότηση των κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχειακών μονάδων με θαλασσινό νερό ζητεί η Ενωση Ξενοδόχων Λέσβου.

Οπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης κ. Περικλής Αντωνίου, αποτελεί παράδοξο γεγονός στη χώρα μας να μην επιτρέπεται η χρήση θαλασσινού νερού στις πισίνες, όταν σε όλες τις χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στις μεσογειακές, ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Επίσης, σημειώνει ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη απαίτηση των υψηλής εισοδηματικής και κοινωνικής στάθμης επισκεπτών, ενώ και οι διεθνείς οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις σε αναφορές τους για τις κολυμβητικές δεξαμενές προτρέπουν τους πάντες να κάνουν αποκλειστικά και μόνο χρήση θαλασσινού αντί πόσιμου νερού.

Καταγγέλλονται χώρες

Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλονται χώρες και επιχειρήσεις που δεν σέβονται τα εξαιρετικά περιορισμένα παγκόσμια αποθέματα πόσιμου νερού ή και δεν συνετίζονται με τη συνεχή υποχώρηση του υδροφόρου τους ορίζοντα. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, όλες εν δυνάμει «επισκέπτες» μας, όπως π. χ. Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, τρίτης ηλικίας τουρίστες, αλλά και γονείς, κυρίως για τα παιδιά τους, προτιμούν το θαλασσινό νερό, που λόγω της άνωσής του διευκολύνει την κολύμβησή τους. Αισθάνονται, σημειώνει, πιο ασφαλείς, αλλά και ότι κάνει καλό στην υγεία τους, λόγω της σύστασης του θαλασσινού νερού.

Ο πρόεδρος της Ενωσης υπογραμμίζει ότι «τα τιμολόγια των Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης για το πόσιμο νερό, μονοπωλιακά διατιθέμενο κοινωνικό αγαθό, σε πολλές περιοχές της χώρας, είναι εξαιρετικά υψηλά αυθαίρετα, δίχως οροφή και συχνά, μονομερώς αναπροσαρμοζόμενα πολλαπλασίως ακριβότερα ακόμα και του βιομηχανικά παραγόμενου νερού, απ’ το υφάλμυρο, μ’ αντίστροφη όσμωση».

Επιπροσθέτως, η Πολιτεία δείχνει ν’ αγνοεί ή να μην ενδιαφέρεται για το τι ισχύει στις άλλες χώρες και ιδιαίτερα στις μεσογειακές εντός κι εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τέτοιες πρακτικές, σημειώνει, εξυπηρετούν άριστα τα συμφέροντα ανταγωνιστριών μας και μάλιστα, γειτονικών χωρών, κόντρα σε εισόδημα, απασχόληση, ανταγωνιστικότητα και αναγνωρισιμότητά μας.

Ο κ. Αντωνίου καταλήγει ότι είναι καιρός τα, τουλάχιστον, έξι συναρμόδια υπουργεία, Οικονομίας και Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουριστικής Ανάπτυξης να δώσουν λύση σε αυτό το θέμα, για το οποίο χρόνια πριν έχει δοθεί για τη βιομηχανική δραστηριότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT