Στρατηγική συμφωνία Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες – Biomar

Στρατηγική συμφωνία Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες – Biomar

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με τον δανέζικο πολυεθνικό όμιλο Biomar προχώρησε η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, στοχεύοντας στην ενίσχυση της θέσης της στον κλάδο.

Η εν λόγω συμφωνία στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

Ο πρώτος αφορά την προμήθεια ιχθυοτροφών από την Biomar. Η αξία του συμβολαίου είναι ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως, με προνομιακούς όρους τιμολόγησης, πληρωμής και παράδοσης.

Παράλληλα, η Biomar προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου αγοράς του 25,17% της εταιρείας Ζωονομή από την εισηγμένη (που κατέχει το 51%), έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος άξονας της συμφωνίας αφορά κοινές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης με στόχο την εξεύρεση νέων προϊόντων και πρώτων υλών που θα μπορούσαν να μειώσουν δραστικά το κόστος των τροφών όπως και τον χρόνο ανάπτυξης των ψαριών.

Τέλος, η συμφωνία αφορά την κοινή εκμετάλλευση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στην ευρύτερη Λεκάνη της Μεσογείου στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Ο όμιλος Biomar αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές ιχθυοτροφών παγκοσμίως με εργοστάσια παραγωγής σε 7 χώρες. Παράγει ιχθυοτροφές για περισσότερα από 25 διαφορετικά είδη ψαριών, προμηθεύοντας αντίστοιχα παραγωγούς από 50 χώρες. H Biomar ανήκει στον εισηγμένο στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης όμιλο Schouw & Co. με ετήσιο τζίρο 1,3 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ διαθέτει από το 2001 εργοστάσιο παραγωγής ιχθυοτροφών στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου από όπου και προμηθεύει την ελληνική αγορά καθώς και τις αγορές της ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT