Αντλησε 175,7 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου η Γενική

Αντλησε 175,7 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου η Γενική

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνολο των ζητούμενων κεφαλαίων, ύψους 175,7 εκατ. ευρώ, συγκέντρωσε η Γενική Τράπεζα μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών. Συγκεκριμένα οι παλαιοί μέτοχοι άσκησαν το δικαίωμα προτίμησης με την καταβολή συνολικού ποσού 164,9 εκατ. ευρώ, που αντιστιχεί σε ποσοστό κάλυψης 93,88%.

Κάλυψη 100%

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας από τις αδιάθετες μετοχές διατέθηκαν 9.087.890 σε προεγγραφές μετόχων και 5.859.053 στη Societe Generale (που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας). Ετσι, το τελικό ποσοστό κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται σε 100% και το συνολικά αντληθέν ποσό σε 175,7 εκατ. ευρώ. Οι νέες μετοχές, που προέκυψαν από την αύξηση θα πιστωθούν στη Μερίδα και τον Λογαριασμό Αξιών στο ΣΑΤ, που έχει δηλωθεί από τους δικαιούχους. Η ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους στο Χ. Α. θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT