Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί ποδός πολέμου ξανά οι πράκτορες του ΟΠΑΠ. Οι τελευταίοι ετοιμάζονται για απεργίες και κινητοποιήσεις -ίσως ακόμη και εν όψει της ΔΕΘ- προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να «ελαφρύνει» τις επιπτώσεις από την επιβολή της φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα, χθες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) απηύθυνε στον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου επιστολή από τον οποίο ζητεί να προστατέψει τον ΟΠΑΠ και τις 5.000 οικογένειες που εξαρτώνται από αυτόν.

Αφορμή για την επιστολή των πρακτόρων αποτέλεσε η συνάντηση του κ. Κ. Καραμανλή με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ την περασμένη Παρασκευή, όταν ο αντιπρόεδρός της κ. Γ. Τσέντος έθεσε το θέμα στον πρωθυπουργό. Ο τελευταίος δεν απάντησε, αλλά ο υπουργός Οικονομίας φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί ως έχει, παρά τις αντιρρήσεις τους. Η δήλωση αυτή αποτέλεσε casus belli για τους πράκτορες, οι οποίοι τώρα κάνουν λόγο για εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση. «Προφανώς και έχετε τη δυνατότητα του «αποφασίζω και διατάσσω», σε πείσμα μάλιστα όλων των αντίθετων εισηγήσεων και προτάσεων και παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαθανασίου έκανε δεκτή την αλλαγή του νόμου για τη φορολογία να επιβληθεί στα καθαρά κέρδη των παικτών και όχι στις αποδόσεις τους. Ωστόσο, η διαφορά έγκειται στο αφορολόγητο όριο, το οποίο, σύμφωνα με τους πράκτορες, θα «σκοτώσει» την ανακύκλωση των κερδών που, όπως αναφέρουν, σχεδόν τριπλασιάζουν τα πονταρίσματα. Ωστόσο, είναι προφανές ότι αν η κυβέρνηση θέσει και αφορολόγητο όριο, τότε τα 350 εκατ. ευρώ που προσδοκά από τα τυχερά παιχνίδια θα εξανεμιστούν οριστικά.

Χθες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ. Σ. του ΟΠΑΠ οι πράκτορες επιχείρησαν συνάντηση με τον εκπρόσωπο του υπουργείου στο Δ. Σ., αλλά ο τελευταίος δεν εμφανίσθηκε και αντικαταστάθηκε από άλλο σύμβουλο του υπουργού. Το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ γνωστοποίησε στη διοίκηση του Οργανισμού ότι ξεκινάει απεργία από την ημέρα εφαρμογής του νόμου χωρίς το αφορολόγητο όριο, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τις συμβάσεις με τον Οργανισμό για τις μεταξύ τους δικαιοπρακτικές σχέσεις. Στελέχη της ΠΟΕΠΠΠ εξέφρασαν τέλος και την πρόθεση πραγματοποίησης κινητοποιήσεων στη διάρκεια της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή