Μείωση κερδών κατά 39% για Τράπεζα Κύπρου στο πρώτο εξάμηνο του 2009

Μείωση κερδών κατά 39% για Τράπεζα Κύπρου στο πρώτο εξάμηνο του 2009

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη ύψους 148 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, μειωμένα κατά 39% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Τα κέρδη της τράπεζας στο δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 85 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 34% έναντι του πρώτου τριμήνου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα μεγέθη του συγκροτήματος βελτιώθηκαν σημαντικά. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας με βάση τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου και τις επιδόσεις μέχρι σήμερα, το Συγκρότημα εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της διοίκησης για κέρδη το 2009 που θα κυμανθούν μεταξύ 300 εκατ. και 400 εκατ. ευρώ.

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο του Συγκροτήματος σημείωσε σημαντική ανάκαμψη το β΄ τρίμηνο 2009 και ανήλθε σε 2,36% έναντι 2,13% το α΄ τρίμηνο 2009. Αξιοσημείωτη είναι η ανάκαμψη του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου στην Ελλάδα όπου ανήλθε σε 1,93% για το β΄ τρίμηνο 2009 σημειώνοντας βελτίωση 39 μονάδων βάσης από το α΄ τρίμηνο 2009, με αποτέλεσμα τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα κέρδη πριν τις προβλέψεις στην Ελλάδα να αυξηθούν κατά 25% και 54% αντίστοιχα, σε σχέση με το α΄ τρίμηνο 2009. Παράλληλα το Συγκρότημα βελτίωσε την κεφαλαιακή του επάρκεια, με τον δείκτη πρωτοβάθμιων κεφαλαίων να ενισχύεται σε 11,1% και τον δείκτη βασικών πρωτοβάθμιων κεφαλαίων σε 7,5%. Ισχυρή παραμένει η ρευστότητα με τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις να ανέρχεται στο τέλος Ιουνίου στο 89%. Με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Συγκροτήματος κ. Ανδρέας Ηλιάδης υπογράμμισε: «H Τράπεζα Κύπρου πέτυχε πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις σύμφωνες με τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς παρά τις συνθήκες αβεβαιότητας που επικράτησαν στην παγκόσμια οικονομία και οι οποίες σημειώνουμε θετικά ότι παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή