Microland: απορρίφθηκε το αίτημα συνδιαλλαγής

Microland: απορρίφθηκε το αίτημα συνδιαλλαγής

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέρριψε την αίτηση συνδιαλλαγής της Microland με τους πιστωτές της, το Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση έχει ληφθεί από 3/7/2009 (αρ. Απόφασης 624), αλλά η εταιρεία τη γνωστοποίησε στο Χ.Α., μόλις χθες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η απόρριψη της αίτησης οφείλεται στη μη επαρκή αναφορά της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας στη σχετική αίτηση. Επίσης το δικαστήριο έκρινε μη επαρκή την αναφορά των προτεινόμενων μέτρων χρηματοδότησης και των μέσων αντιμετώπισης της οικονομικής της κατάστασης, ενώ επικαλέστηκε και την απουσία εξασφάλισης συμφωνίας με τους πιστωτές.

Αντίδραση

Η διοίκηση της Microland στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το γράμμα του νόμου, σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλει να υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία με τους πιστωτές. Επίσης αποφαίνεται ότι το δικαστήριο δεν αποφάνθηκε επί του ζητήματος εάν η εταιρεία πληροί ή όχι τις ουσιαστικές προϋποθέσεις υπαγωγής της στη διαδικασία συνδιαλλαγής. «Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, η διοίκηση της εταιρείας μας εξετάζει κάθε δυνατό ενδεχόμενο για την περαιτέρω πορεία της εταιρείας, όπως επίσης και το ενδεχόμενο να επανέλθει με νέα αίτηση, έχοντας πλέον εξασφαλίσει τη συμφωνία των βασικών πιστωτών της», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ζημίες η μητρική

Στο μεταξύ χαμηλά κινήθηκαν τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας, Altec, στο α΄ εξάμηνο του 2009. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 15,9 εκατ. ευρώ, έναντι 92,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι (-83%). Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 8 εκατ. ευρώ, έναντι επίσης ζημιών 3,6 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Αύξηση κεφαλαίου

Τέλος η Altec γνωστοποίησε ότι η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 40 εκατ. ευρώ, η οποία θα γίνει με παραίτηση δικαιώματος των παλαιών μετόχων. Με την αύξηση αυτή, οι πιστώτριες τράπεζες αποκτούν το 50%-52% των μετοχών της εταιρείας, ενώ ο βασικός μέτοχός της κ. Α. Αθανασούλης στο 18%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή