Αναβάθμιση λιμένων σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα

Αναβάθμιση λιμένων σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις δύο συμβάσεις παραχώρησης, για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, σειρά είχαν οι δημοπρατήσεις δύο δημοσίων έργων. Τη δημοπράτηση της 3ης φάσης του λιμένα Ηγουμενίτσας και της ολοκλήρωσης της 1ης φάσης του λιμένα Πάτρας ανακοίνωσε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ. Τα δύο έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 296 εκατ. ευρώ και έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Πιο συγκεκριμένα:

– Το έργο «Νέος Λιμένας Πατρών, 3ο τμήμα Α΄ φάσης» έχει προϋπολογισμό 186 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της 5ης νηοδόχου οχηματαγωγών πλοίων, την κατασκευή εμπορικού κρηπιδώματος και συγκροτήματος κτιρίου που περιλαμβάνει δύο τερματικούς επιβατικούς σταθμούς, τελωνείο, πύργο ελέγχου, αποθήκη και μηχανουργείο. Υπενθυμίζεται ότι το έργο ξεκίνησε το 1997, αλλά η α΄ φάση του δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η β΄ φάση δημοπρατήθηκε και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

– Το έργο «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας 3η φάση» έχει προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή δύο προβλητών μήκους 198 μέτρων, νέο κτίριο τερματικού σταθμού έκτασης 2.000 τ.μ., κτίριο μηχανολογικού εξοπλισμού 1.400 τ.μ. και συγκρότημα νότιας πύλης. Επίσης, την κατασκευή δύο κρηπιδωμάτων 610 μέτρων, τη διαμόρφωση των χώρων του λιμανιού σε έκταση 90 στρεμμάτων, αλλά και έργα οδοποιίας, όπως η ανακατασκευή τμήματος 1,2 χλμ. της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας.

Η κατάθεση των προσφορών για τα δύο έργα θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου. Τα έργα έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή