ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεκδικούν αποζημιώσεις για τις διακοπές ρεύματος

Στη σύσταση ειδικής επιτροπής πραγματογνωμόνων προχωράει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η οποία θα αναλάβει την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν στις τοπικές επιχειρήσεις οι πρόσφατες πολύωρες διακοπές ρεύματος. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα προχωρήσει στη διεκδίκηση αποζημίωσης από τη ΔΕΗ.

Οι επιχειρηματίες του νομού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες της ελλιπούς συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ και επιθυμούν να διεκδικήσουν αποζημίωση από αυτή, μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο για τις πραγματογνωμοσύνες του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Βαρδή Νικολιδάκη.

Τα μέλη της επιτροπής θα μεταβαίνουν στις επιχειρήσεις για την επίσημη εκτίμηση των ζημιών και στη συνέχεια θα χορηγούν βεβαίωση, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε νόμιμη διεκδίκηση.

Μoda Βagno

Μεικτή είναι η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της Moda Bango στο εξάμηνο του 2009. Σε επίπεδο ομίλου, οι πωλήσεις μειώθηκαν ελαφρά σε 19 εκατ. ευρώ φέτος, από 20,5 εκατ. ευρώ το περυσινό εξάμηνο, με τις πωλήσεις των θυγατρικών εξωτερικού να καταγράφουν βελτίωση από 21% έως 27% περίπου, και τις πωλήσεις της μητρικής να υποχωρούν κατά 10,5%, στα 17,4 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων του εξαμήνου είναι αυξημένα σε 1,42 εκατ. ευρώ.

Συμμετοχή σε βραβεία «Στ. Χατζηιωάννου»

Περιθώριο ενός ακόμη μηνός έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009 έχουν όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να υποβάλουν συμμετοχή για το βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου». Το βραβείο χορηγεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του easyGroup στο πλαίσιο των βραβείων που έχει θεσμοθετήσει η Λέσχη Επιχειρηματικότητας. Το βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου» απευθύνεται σε νέες και νέους επιχειρηματίες ηλικίας έως 40 ετών, οι οποίοι διευθύνουν επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί πρόσφατα, απασχολούν την τελευταία διετία πάνω από τέσσερις υπαλλήλους και στην τελευταία χρήση είχαν κύκλο εργασιών άνω του ποσού των 300.000 ευρώ. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα πρέπει να επενδυθεί στην επιχείρηση. Το έντυπο συμμετοχής βρίσκεται στην ιστοσελίδα www. alba.edu.gr/ stelios, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το ALBA Graduate Business School στο τηλέφωνο 210 89.64.531.

Στην Elmec η αντιπροσωπεία των MV Agusta και Gagiva

Σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία μοτοσικλετών MV AGUSTA MOTOR SpA & CAGIVA προχώρησε η ΕLΜΕC SPORT ΑΒΕΤΕ, με στόχο την αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και την Κύπρο των ομώνυμων μηχανών, αξεσουάρ και εξοπλισμού. Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει η νέα διοίκηση για την περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας με επώνυμους οίκους και τη διαφοροποίηση της πελατειακής της βάσης. Περαιτέρω, εκτιμάται ότι η αποκλειστική διανομή των εν λόγω προϊόντων θα συμβάλλει στην ενίσχυση των μεγεθών της εταιρείας. Η ιταλική εταιρεία MV AGUSTA ιδρύθηκε το 1945 και μέσα σε έναν χρόνο έφθασε να παράγει 50 χειροποίητα μοντέλα, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστή από τις συμμετοχές της σε αγώνες, κερδίζοντας 75 παγκόσμιους τίτλους. Η ιταλική φίρμα CAGIVA ιδρύθηκε το 1978 και από το 1980 έχει ολοκληρωμένη σειρά σε μοντέλα μηχανών, αξεσουάρ και εξοπλισμό, σε προσιτές τιμές. Τα προϊόντα τους θα διατίθενται από το δίκτυο της Elmec Sport, τα καταστήματα Harley Davidson, αλλά και εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Νομοσχέδιο για ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Μπούγας παρουσίασε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων».

Με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο ουσιαστικά αντικαθιστά τον Νόμο 2545/1997 για τις βιομηχανικές και επιχειρηματικές περιοχές, επεκτείνονται οι επιτρεπόμενες εντός των πάρκων χρήσεις (εφοδιαστική αλυσίδα-logistics, εμπόριο κ.ά.), ενώ απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία ίδρυσης επιχειρηματικών πάρκων. Επίσης, με το νομοσχέδιο διασαφηνίζεται ο τρόπος διαχείρισής τους, εισάγονται ρεαλιστικές ρυθμίσεις για την εξυγίανση των υφιστάμενων άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων και παρέχονται γενναία κίνητρα μετεγκατάστασης επιχειρήσεων σε επιχειρηματικά πάρκα.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι το νέο σχέδιο νόμου για τα επιχειρηματικά πάρκα επιχειρεί να βάλει τάξη στις σημερινές βιομηχανικές περιοχές, αλλά και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας με σύγχρονους όρους, που διευκολύνουν και ενθαρρύνουν τον επιχειρηματία, ενώ παράλληλα σέβονται την τοπική κοινωνία και προστατεύουν το περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή