Ενίσχυση μεγεθών για την Allianz το πρώτο εξάμηνο

Ενίσχυση μεγεθών για την Allianz το πρώτο εξάμηνο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν τα μεγέθη της Allianz Ελλάδος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009, διασφαλίζοντας λειτουργικά κέρδη 7,1 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους 4,8 εκατ. ευρώ. Η παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε στα 106,9 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της πολύ σημαντικής ανάπτυξης των εργασιών της, κατά 14,1%, το δεύτερο τρίμηνο του έτους έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στις γενικές ασφάλειες ανήλθε στα 47,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 22,1%, ενώ άνοδο κατά 30% κατέγραψε ο κλάδος αυτοκινήτου. Ο κλάδος αυτοκινήτου απέφερε κέρδη 4 εκατ. ευρώ και στη θετική αυτή εξέλιξη λειτούργησε καθοριστικά η περαιτέρω βελτίωση του δείκτη combined ratio (άθροισμα των ποσοστών αποζημιώσεων και εξόδων), ο οποίος υποχώρησε στο 88,4% από 90,2% το 2008 και 91,6% το 2007, ενώ ο δείκτης ζημιών διαμορφώθηκε στο 57,2% και ο δείκτης εξόδων στο 31,2%. Ο δείκτης αποθεματοποίησης του κλάδου αυτοκινήτων έφθασε στο 210,4%, ως ποσοστό επί των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, από 222,8% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και ο δείκτης αποθεματοποίησης αστικής ευθύνης αυτοκινήτου διαμορφώθηκε στο 322,7% από 333,7% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στον κλάδο ζωής η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 6,7% και διαμορφώθηκε στα 59,7 εκατ. ευρώ, με την παραγωγή σε προϊόντα προστασίας, σύνταξης και αποταμίευσης να ενισχύεται κατά 7,4%, ενώ κατά 5% αυξήθηκε η παραγωγή σε προϊόντα υγείας και ατυχημάτων.

Αναφερόμενος στις προοπτικές για το τρέχον έτος, ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, επεσήμανε ότι η εταιρεία διατηρεί τον στόχο της για αύξηση της παραγωγής της κατά 11% στα 213,4 εκατ. ευρώ, καθώς και για καθαρά κέρδη μετά από φόρους 11,9 εκατ. ευρώ. Σχολιάζοντας την εξέλιξη των μεγεθών του εξαμήνου με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τόνισε ότι «οι δραστηριότητες της εταιρείας τόσο στις γενικές ασφάλειες όσο και στη ζωή παραμένουν σε τροχιά ανάπτυξης με αντίστοιχη αύξηση του μεριδίου στην αγορά, ενώ περαιτέρω έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή