Στην ΕΑΒ τα ιπτάμενα μέσα του Λιμενικού

Στην ΕΑΒ τα ιπτάμενα μέσα του Λιμενικού

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τεχνική και εφοδιαστική υποστήριξη όλων των ιπτάμενων μέσων του Λιμενικού Σώματος ανέλαβε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΕΝΑΝΠ). Η ΕΑΒ θα έχει πλέον την ευθύνη για τα ιπτάμενα μέσα του Λιμενικού Σώματος (7 αεροπλάνα, 6 ελικόπτερα και 24 κινητήρες) έως την 31/12/2013, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 27 εκατ. ευρώ.

Η ΕΑΒ από εδώ και στο εξής θα προβαίνει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διατήρηση της αξιοπλοϊμότητας των ενεργών ιπτάμενων μέσων, θα ενεργοποιήσει όσα από τα ιπτάμενα μέσα μας είναι καθηλωμένα, θα εκπαιδεύει σε θέματα Ποιοτικού Ελέγχου και Διασφάλισης Ποιότητας το προσωπικό του ΥΕΝΑΝΠ και θα παρέχει τις αναθεωρήσεις της βιβλιογραφίας για κάθε τύπο ιπτάμενου μέσου του ΥΕΝΑΝΠ.

Ο υπουργός ΕΝΑΝΠ κ. Αν. Παπαληγούρας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «είναι πρόδηλο ότι η σύμβαση αυτή διασφαλίζει τα συμφέροντα του υπουργείου μας πολύ περισσότερο έναντι οποιασδήποτε άλλης απλής σύμβασης που είχε συναφθεί στο παρελθόν για τον εφοδιασμό και τη συντήρηση των ιπτάμενων μέσων του Λιμενικού Σώματος».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ, κ. Αν. Φιλιππάκος, υποστήριξε πως «στόχος μας είναι να σταθούμε αρωγοί στο δύσκολο έργο του Λιμενικού και να διασφαλίσουμε την υψηλή ετοιμότητά του στην εκτέλεση της σημαντικής αποστολής του», ενώ συμπλήρωσε πως αυτή η συμφωνία είναι σημαντική, θα μας προσδώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή