ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τράπεζα Πειραιώς για 8η χρονιά στη ΔΕΘ

Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως 13 Σεπτεμβρίου 2009 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, θα συμμετέχει για 8η συνεχόμενη χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε να συμμετέχει με οργανωμένο εκθεσιακό χώρο, που εστιάζει στην περιβαλλοντική πολιτική της, όπως αυτή υλοποιείται, καθώς και στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα που εκφράζεται μέσα από τη δέσμευση της Τράπεζας για χρηματοδοτήσεις επενδύσεων που ωφελούν το περιβάλλον. Το περίπτερο της Τράπεζας Πειραιώς θα στεγάζεται στον Ιδιαίτερο Χώρο Προβολής 26, προβάλλοντας τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος GREENbanking4Life για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, την πράσινη επιχειρηματικότητα καθώς και τα «πράσινα» τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες που έχει σχεδιάσει η Τράπεζα για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα τη δεδομένη δέσμευσή της για την ανάπτυξη της «πράσινης» οικονομίας στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη.

Αύξηση κεφαλαίου

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της S&B. Η εισηγμένη εταιρεία προσδοκά να αντλήσει από το Χρηματιστήριο κεφάλαια 41,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται να εκδοθούν 10.356.440 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές με τιμή διάθεσης 4 ευρώ ανά μετοχή και αναλογία διάθεσης 1 νέα για κάθε 3 παλαιές. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα διατεθούν για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού της επιχείρησης.

Νέο κατάστημα H&M στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη ένα κατάστημα προσθέτει η σουηδική αλυσίδα μοντέρνας και ταυτόχρονα προσιτής ένδυσης Η&Μ στην Ελλάδα. Στις 10 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η ναυαρχίδα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή 40. Πρόκειται για το δεύτερο σημείο της Η&Μ που λειτουργεί στη συμπρωτεύουσα και το 12ο συνολικά στην Ελλάδα. Το νέο κατάστημα, συνολικού εμβαδού 1.530 τ.μ., εκτείνεται σε πέντε ορόφους και θα περιλαμβάνει γυναικεία, παιδικά και ανδρικά είδη ένδυσης, εσωρούχων, υπόδησης και αξεσουάρ, καθώς και καλλυντικά. Χθες, εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια ενός ακόμη σημείου, στον Πειραιά. Το νέο σημείο διαθέτει γυναικεία και ανδρικά ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ και εκτείνεται σε πέντε ορόφους, συνολικού εμβαδού 950 τ.μ. Η Η&Μ στην Ελλάδα πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009, ενώ έκλεισε την οικονομική χρήση του 2008 με κύκλο εργασιών ύψους 31 εκατ. ευρώ.

Χρηματοδότηση για μικρομεσαίους της Κρήτης

Για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η υπογραφή της νέας σύμβασης χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Με τη νέα συμφωνία, το συνολικό ύψος χρηματοδοτήσεων της Παγκρήτιας από την ΕΤΕπ διαμορφώνεται στα 75 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή της παραπάνω σύμβασης χρηματοδότησης πραγματοποιείται σε μια περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης, αποσκοπεί δε στο να δανειοδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές, με προνομιακούς όρους. Οι δύο προηγούμενες συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά την τελευταία διετία, συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, συνέβαλαν ουσιαστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη, αφού απορροφήθηκαν γρήγορα, μέσω της Παγκρήτιας, από ΟΤΑ και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης. Με τη νέα συμφωνία επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η πολύ καλή συνεργασία της Παγκρήτιας με την ΕΤΕπ, αλλά και ο ρόλος της ως μιας επιτυχημένης επιχείρησης της κοινωνικής οικονομίας, που συμπαραστέκεται ενεργά στον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου.

Υψηλές αποδόσεις για τρία αμοιβαία της EFG ΑΕΔΑΚ

Μεταξύ των αμοιβαίων κεφαλαίων με τις καλύτερες αποδόσεις βρέθηκαν τρία αμοιβαία κεφάλαια της EFG ΑΕΔΑΚ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών, το Eurobank EFG I (LF) Equity – Flexi style Greece εμφανίζει (με ημερομηνία 31/8/2009) απόδοση +68% και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατηγορία των Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων Εσωτερικού και την πρώτη θέση στο σύνολο των 303 αμοιβαίων κεφαλαίων υπό τη διαχείριση των Ελληνικών Εταιρειών Διαχείρισης. Επιπλέον, δύο ακόμη αμοιβαία κεφάλαια τα Eurobank EFG I (LF) Fund of Funds – BRIC και Eurobank EFG I (LF) Equity – Emerging Europe βρίσκονται στην πρώτη και δεύτερη θέση της κατηγορίας τους, με αποδόσεις +50,67% και +50%, αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον κ. Ξενόφο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, «τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν την ορθότητα στις διαχειριστικές αποφάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου οκταμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή